Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Agneta Sjödins nya avslöjande om kärlekslivet – det söker hon efter

15 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografHenrik Montgomery/TT
Programledaren Agneta Sjödin öppnar upp om dejtinglivet i en ny radiointervju.
Om hon ska ingå i en tvåsamhet, då står humor högst upp på önskelistan över en partners egenskaper.
– Jag är 55 och livet går fort..., berättar hon.
Annons
5 saker om Agneta Sjödin du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Agneta Sjödin du kanske inte visste

Programledaren, författaren och poddaren Agneta Sjödin är 55 år och har varit singel sedan en tid tillbaka. I en ny intervju berättar hon om dejtinglivet på appar, bekräftelsebehov, hur det är att dejta som känd och vad hon letar efter i en partner.

– Jag vill ha kul. Någon som är snäll, rolig och fullständigt fantastisk. Är det för mycket krav?, frågar hon Lotta Bromé i dennes radioprogram Halv tre med Lotta Bromé.

Agneta Sjödins kärleksrelationer genom åren: ”Maja toppar alla”

Agneta Sjödin är en offentlig person och har också ett ganska offentligt dejting-cv. Under åren har hon hunnit med att dejta några kända svenska män.

Den kanske mest välkända av tv-profilens tidigare förhållanden är GES-medlemmen Niklas Strömstedt. De två var ett par mellan 1996 och 2001. Niklas är dessutom pappa till dottern Maja Strömstedt, som Agneta har beskrivit som ”sitt livs kärlek”.

Annons

– Maja toppar alla kärlekar i livet. Hon är ju det viktigaste på det sättet att för mig är det viktigaste att hon mår så bra hon kan må. Jag skulle kunna offra allt för det, förklarar hon under radiointervjun med Lotta.

Agneta Sjödin tillsammans med dottern Maja Strömstedt på röda mattan våren 2022.
Agneta Sjödin tillsammans med dottern Maja Strömstedt på röda mattan våren 2022.

Efter det tuffa uppbrottet från Niklas var hon förlovad med William Moberg Faulds en kort period, innan hon 2005 gifte sig med ungdomskärleken Per Alkebäck. Däremellan hann hon med en kort romans med Carolas exmake Runar Søgaard, enligt Aftonbladet.

År 2009 skilde sig Agneta och Per. Det skulle sedan dröja till år 2017 innan hon föll för den före detta idrottsprofilen Martin Lamprecht. Våren 2019 gick de skilda vägar.

Året därpå bekräftade Agneta att hon inlett en relation med finansmannen Claes Bahri. En relation som rann ut i sanden. Sedan dess har hon levt som singel.

Annons

Agneta Sjödins nya avslöjande om kärlekslivet: ”Vill skratta”

I radiointervjun med Bromé berättar Agneta att hon, senaste året, funnits på den exklusiva dejtingappen Raya. Det var en väldigt rolig upplevelse, men det har inte resulterat i något långvarigt.

– Jag vet inte, jag dejtar inte så mycket. Det är lite problematiskt ibland. För många är ju jag en känd person, men för mig själv är jag inte det. För mig själv är jag ”Agneta från Hudik” och det kommer jag alltid att vara, förklarar Sjödin.

Men vad söker hon då i en kärleksrelation? Hon har identifierat bekräftelse och bekräftande ord som hennes kärleksspråk. Det är jätteviktigt för henne i en relation. I andra aspekter av livet har hon arbetat bort det behovet så sakteliga.

Se också: Så såg kändisarna ut som ungaBrand logo
Se också: Så såg kändisarna ut som unga

Agneta är öppen för, och säker på, att träffa kärleken igen. Men hon har ett annat perspektiv på dejtinglivet efter 50, i relation till när hon dejtade som yngre.

Annons

– Roligt är viktigt för mig att ha, jag vill skratta nu. Jag är 55 och livet går fort..., säger hon och skämtar sedan till det med uttalandet:

– Jag vill ha kul i sängen i sådant fall!

Det finns förstås många parametrar där humor är ett viktigt inslag, men vi saluterar din jakt på en lustfylld (och rolig) relation, Agneta!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons