Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Alice Bah Kuhnke skiljer sig efter 20 år

29 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Alice Bah Kuhnke.
Alice Bah Kuhnke skiljer sig från maken Johannes Bah Kuhnke efter 20 år som gifta.
Det bekräftar politikerns pressekreterare för Aftonbladet.
”De har varit separerade i flera år”, står det i ett sms till tidningen.
Annons
5 snabba frågor Alice Bah KuhnkeBrand logo
5 snabba frågor Alice Bah Kuhnke

Europarlamentarikern Alice Bah Kuhnke och skådespelaren Johannes Bah Kuhnke skiljer sig, efter 20 år som gifta. De två ansökte om skilsmässa i maj, och hade bara en månad senare skilt sig.

Alice och Johannes Bah Kuhnke har dock levt som separerade i flera år, bekräftar politikerns pressekreterare i ett sms till Aftonbladet.

Alice Bah Kuhnke och Johannes 2018.
Alice Bah Kuhnke och Johannes Bah Kuhnke på Nobelbanketten.

”De har varit separerade i flera år men på grund av skyddade personuppgifter skickades de slutgiltiga pappren in i våras.”, skriver pressekreteraren Thea Hambleton i ett sms till tidningen.

Annons

Bah Kuhnke hade levt isär i flera år

När paret lämnade in sin ansökan om äktenskapsskillnad till Stockholms Tingsrätt bifogade de också ett särlevnadsintyg, för att visa att de inte levt tillsammans på ett tag.

I domskälet kan man enligt Aftonbladet läsa:

”Det saknas skäl att ifrågasätta särlevnadsintyget och det får därför anses klarlagt att parterna har levt åtskilda under sådan tid att äktenskapsskillnad inte behöver föregås av betänketid”.

Ex-paret träffades 2002 genom den gemensamma vännen Rikard Wolff, och gifte sig året därpå. De har tre barn tillsammans – Billie född 2004, Bessie född 2007 och Nina född 2011.

Annons