Alice Bah Kuhnke.
5 snabba frågor Alice Bah Kuhnke
2:05

Efter reklamen: 5 snabba frågor Alice Bah Kuhnke

(2:05)

Slå på ljud

Europarlamentarikern Alice Bah Kuhnke och skådespelaren Johannes Bah Kuhnke skiljer sig, efter 20 år som gifta. De två ansökte om skilsmässa i maj, och hade bara en månad senare skilt sig.

Alice och Johannes Bah Kuhnke har dock levt som separerade i flera år, bekräftar politikerns pressekreterare i ett sms till Aftonbladet.

Alice Bah Kuhnke och Johannes 2018.

Alice Bah Kuhnke och Johannes Bah Kuhnke på Nobelbanketten.

Foto: Karin Törnblom/TT

”De har varit separerade i flera år men på grund av skyddade personuppgifter skickades de slutgiltiga pappren in i våras.”, skriver pressekreteraren Thea Hambleton i ett sms till tidningen.

Alexander Kronlund om sin otrygga uppväxt: ”Psykiskt terrorisera”

Bah Kuhnke hade levt isär i flera år

När paret lämnade in sin ansökan om äktenskapsskillnad till Stockholms Tingsrätt bifogade de också ett särlevnadsintyg, för att visa att de inte levt tillsammans på ett tag.

I domskälet kan man enligt Aftonbladet läsa:

”Det saknas skäl att ifrågasätta särlevnadsintyget och det får därför anses klarlagt att parterna har levt åtskilda under sådan tid att äktenskapsskillnad inte behöver föregås av betänketid”.

Lulu Carter: Därför har jag slutat dricka alkohol

Ex-paret träffades 2002 genom den gemensamma vännen Rikard Wolff, och gifte sig året därpå. De har tre barn tillsammans – Billie född 2004, Bessie född 2007 och Nina född 2011.

Mest läst