Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Lulu Carter: Därför har jag slutat dricka alkohol

24 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Lulu Carter.

Lulu Carter hade varit nykter i tio år, men under pandemin tog hon ett återfall och började dricka alkohol igen.
Nu berättar hon om beslutet att återigen sluta dricka alkohol, att gå i terapi och barnens krav.
– De säger: ”Vi älskar dig mamma, men håll dig nykter, annars har vi ingen lust att umgås med dig”, säger Lulu Carter till Expressen.

Annons
10 hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol - därför är de nyktraBrand logo
10 hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol - därför är de nyktra

Der har gått tio år sedan inredningsstylisten Lulu Carter, 62, lämnade Äntligen hemma på TV4, och fortsatte driva sina företag utanför rampljuset. I början kunde hon sakna att synas i tv, men i dag har hon tänkt om, och trivs med ett mer tillbakadraget liv.

– Jag gjorde nog det de första åren. Men ju äldre jag blir, ju mer privat blir jag. Jag tycker att det är jättejobbigt med mycket människor. Visst, jag håller mig aktiv på sociala medier, men jag kan också känna att jag bara skulle vilja hoppa av det där tåget, säger hon till Expressen.

Men när pandemin slog till 2020 blev Lulu svårt sjuk flera gånger – och tog ett återfall efter flera år som nykter.

”Det jag önskar mig själv inför 2023 är att hitta tillbaka till den friska starka glada nyktra Lulu som "försvann" under epidemin. Jag blev sjuk, fick covid flera gånger, utmattad svag deprimerad började dricka efter 5 års nykterhet och tappade helt bort mig själv”, skrev hon i ett inlägg på Instagram på nyårsafton.

Annons

Lulu Carter: Därför är jag nykterist

I Expressen konstaterar Lulu Carter att hon nu har börjat hitta tillbaka till sitt gamla jag.

– Jag jobbar på det och jag känner att jag genom terapi och behandling för alkoholen har hamnat på rätt väg igen. Men det är en tuff resa, och efter tio års nykterhet är ett återfall inte det lättaste att komma tillrätta med. Nykterhet är ju en färskvara, och jag är en ”skörstark” person, säger hon till tidningen.

Den forna TV4-profilen säger att hon får bra stöd från sina barn, som helt enkelt inte går med på att hon dricker alkohol – något som blir en bra motivator för henne att hålla sig nykter.

Lulu Carter.
Lulu Carter vill hålla sig nykter, och barnen hjälper henne.

– Jag är 62 år och mår inte bra av alkohol, varken fysiskt eller psykiskt. Det handlar om 20 minuters rus då allt släpper, fast som sedan kommer med så många konsekvenser. Men jag har en tuff omgivning – två barn som är icke medberoende och väldigt kunniga kring missbruk och medberoende. De säger: ”Vi älskar dig mamma, men håll dig nykter, annars har vi ingen lust att umgås med dig”, berättar Lulu Carter.

Annons