Så mycket bättre är tillbaka – och som vi har längtat!

Lördagen den 24 oktober är det premiär för musikprogrammet, som har valt att uppgradera konceptet för höstens säsong. I stället för att gå tillbaka till det vanliga konceptet med sju artister som får ett program var dedikerat till dem, kommer man i likhet med förra årets jubileumssäsong blanda hyllningarna.

Markus Krunegård, Plura Jonsson och Ana Diaz bor på hotell Grå Gåsen på Gotland, och gästas i höstens avsnitt av ett helt gäng artister.

Här är alla du måste hålla koll på i årets Så mycket bättre!

Markus Krunegård

Markus Krunegård, 41, är kanske en av Sveriges flitigaste artister. Slog igenom som sångare i indiebandet Laakso, men har nått sina största framgångar som soloartist, med låtar som Jag är en vampyr, Hela livet var ett disco och Askan är den bästa jorden. Har också haft musikprojekten Hets, Serenades och nu senast Walking Baß. Krunegård gör nu sin debut i Så mycket bättre.

Markus Krunegård.

Eero Hannukainen/TT

Plura Jonsson

Per "Plura" Jonsson, 69, var med i premiärsäsongen av Så mycket bättre 2010, tillsammans med artister som Petter och Petra Marklund. Har varit frontman i Eldkvarn sedan 1971, men har det senaste decenniet också kommit att förknippas mycket med sin matlagning, kokböcker samt sina matprogram Pluras kök och Pluras kök Spanien.

Plura Jonsson.

Karl Melander/TT


Ana Diaz

Ana Diaz, 43, är kanske okänd för många hemma i tv-stugorna, men hon har en minst sagt gedigen karriär bakom sig. Den Grammisnominerade artisten har skrivit låtar och producerat för utländska stjärnor som Britney Spears, One Direction, David Guetta och Jennifer Lopez, samt svenska artister som Zara Larsson och Agnes. Diaz har också en egen solokarriär, där hon släppt låtar som Starkare och Det var du. Hon gör i år sin debut i Så mycket bättre-sammanhang.

Ana Diaz.

Vanni Jung Sthle/DN/TT


Benjamin Ingrosso

Melodifestivalvinnaren Benjamin Ingrosso är bara 23 år, men har redan en lång karriär bakom sig. Som barn uppträdde han i musikaler och tillsammans med mamma Pernilla Wahlgren, men de senaste åren har Ingrosso etablerat sig som både låtskrivare och artist med låtar som Dance you off – som vann Melodifestivalen – och Good Lovin. Benjamin Ingrosso har inte varit med i Så mycket bättre tidigare.

Benjamin Ingrosso.

Karin Törnblom/TT

Loreen

Eurovision song contest-vinnaren Loreen, 37, har inte varit med i Så mycket bättre tidigare – men nu är det äntligen dags. Hon slog igenom redan 2004 när hon tävlade i Idol, men det var 2012 med monsterhitten Euphoria som artisten tog både Sverige och sedan Europa med storm. Året innan hade hon lyckats ta sig till Andra chansen i Melodifestivalen med låten My heart is refusing me.

Loreen.

Karin Trnblom/TT


Tommy Körberg

Superveteranen Tommy Körberg, 72, har otroligt nog inte varit med i Så mycket bättre tidigare, men han har hunnit med mycket annat. Med låtar som Stad i ljus och Judy min vän har han sedan länge ikonstatus, och rollerna i Chess, Les Miserables och Sound of music gör Körberg till en musikallegendar.

Tommy Körberg.

Janne Danielsson JAD


Helen Sjöholm

Sveriges främst musikalskådespelerska Helen Sjöholm, 50, är välkänd för sina roller i Kristina från Duvemåla och filmen Så som i himmelen – där ledmotivet Gabriellas sång låg 68 veckor på Svensktoppen. Hon har också länge samarbetat med Benny Anderssons orkester, där hon bland annat sjungit med Tommy Körberg. Nu gör hon debut i Så mycket bättre.

Helen Sjöholm.

Karin Törnblom/TT


Newkid

Efter att ha satsat på musikkarriären redan 2011 tog Newkid en paus, och återvände till scenen först 2017 – då med ett stort genomslag. R'n'B-artisten har 35 miljoner streams på Spotify, och har hunnit släppa två EP:s och ett album, men har kanske inte slagit för de stora massorna ännu. Det verkar han vilja göra ändring på nu när han syns i Så mycket bättre.

Newkid.

Stina Stjernkvist/TT


Silvana Imam

Sveriges rapdrottning Silvana Imam, 34, gör äntligen entré i Så mycket bättre, med en tung karriär i ryggen. Artisten har nått stora framgångar med albumen Rekviem och Naturkraft, och har vunnit priser på både Grammisgalan, P3 Guld och QX Gaygalan.

Silvana Imam.

Karl Melander/TT


Jakob Hellman

Med sitt kultalbum ... Och stora havet från 1989 har Jakob Hellman, 54, för evigt cementerat sin plats i svensk pophistoria. Efter många år av tystnad är nu artisten tillbaka med ny musik, och gör dessutom sin debut i Så mycket bättre.

Jakob Hellman.

SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet


Lisa Nilsson

Folkkära artisten Lisa Nilsson, 50, slog igenom enormt med sitt tredje album Himlen runt hörnet 1992, och sedan dess har hon varit en självklar del av musiksverige. 2015 var hon med i Så mycket bättre tillsammans med Miriam Bryant och Niklas Strömstedt.

Lisa Nilsson.

Karl Melander/TT


Lili & Susie

Systrarna och duon Lili och Susie Päivärinta, 54 och 56, slog igenom stort med låten Oh mama 1987, som hamnade på svenska topplistorna. Låten blev också en hit på klubbar i både USA och Europa. 2009 gjorde de comeback i Melodifestivalen med Show me heaven. Nu är de med i årets Så mycket bättre!

Lili och Susie Päivärinta.

FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Då sänds Så mycket bättre 2020

Så mycket bättre 2020 har premiär lördagen 24 oktober på TV4, 20.00. Sedan sänds ett nytt avsnitt varje lördag fram till vintern.

Läs mer:

Därför är ljusstaken med de tre vise männen årets snackis

Per Gessle om saknaden efter Marie Fredriksson: ”Trodde man hade förberett sig”

Jeremy Clarksons vändning – ilskan mot Greta Thunberg

Utvald läsning

Femina