Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Här är allt du vill veta om Lasse Berghagen

06 okt, 2023 
AvStina Meyerson
FotografKarin Törnblom/TT
Lasse Berghagen vanliga frågor
Lasse Berghagen prisas och lovordas ofta för sin musik och sina programledarinsatser – och nu hyllas han ytterligare i tittarsuccén Vilket liv! på TV4. Men trots att stjärnan är så omtyckt är det emellertid inte alla som har full koll på honom. Här svarar vi därför på några av de vanligaste frågorna om Lasse Berghagen!
Annons
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste

Artisten, låtskrivaren och programledaren Lasse Berghagen har nu i flera decennier varit en av landets mest folkkära underhållare.

Han upptäcktes som tonåring och blev redan som 19-åring en riktig snackis, när han genom sitt äktenskap med Barbro "Lill-Babs" Svensson skapade stora rubriker. Och med sina älskade låtar, samt sina insatser i tv-program som Allsång på Skansen och Så mycket bättre kan man lugnt säga att han är en av våra mest älskade artister genom tiderna.

Nu på söndag syns han även i det populära TV4-programmet Vilket liv! med Rénee Nyberg, där han hyllas för sin långa och fullspäckade karriär. Men hur bra koll har du egentligen på Lasse Berghagen? Här är svaren på sju vanliga frågor om stjärnan!

Annons

Hur mår Lasse Berghagen i dag?

Sedan i somras har Lasse Berghagens behövt ställa in flera framträdanden på grund av sin sviktande hälsa. Han har nämligen vårdats på sjukhus för hjärtproblem.

För ungefär en månad sedan genomgick artisten en stor hjärtoperation, och dessvärre uppstod komplikationer som ledde till att stjärnan behövde vara nedsövd i omkring en veckas tid.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu, berättade dottern Malin Berghagen för Aftonbladet i början av september.

I samband med Lasse s hälsokamp sköts bland annat hyllningen av artisten i Vilket liv! fram. Tanken var från början att programmet skulle sändas den 10 september, men i samråd med familjen valde TV4 att skjuta upp sändningen.

Annons

Men nu på söndag har det alltså beslutats att avsnittet med Lasse kommer sändas.

– I samråd med familjen har vi bestämt att avsluta säsongen av Vilket liv! med Lasse Berghagens avsnitt, säger Caroline Norrby, exekutiv producent för Vilket liv!, till Femina.

”På söndag kommer TV4 sända Vilket liv med våran pappa Lars. Trots att pappa fortfarande inte är utom fara så har vi i familjen sagt ja till att sända programmet. Pappa ligger fortfarande på IVA men han har tv på rummet och vi känner att han kommer må bra av att se denna hyllning till honom. Och han behöver allt stöd han kan få”, skriver dottern Malin på Instagram om beslutet.

Hur gammal är Lasse Berghagen?

Lasse Berghagen föddes den 13 maj år 1945, och är i dag 78 år gammal.

När var Lasse Berghagen och Lilla-Babs ett par?

Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson gifte sig år 1965, och de var ett par i tre år tills de år 1968 valde att gå skilda vägar.

Annons

Vem är Lasse Berghagens partner?

Sedan år 1976 är Lasse Berghagen gift med Eva Berghagen. Men trots att paret fann varandra romantiskt i mitten av 70-talet så hade de träffats långt innan dess.

Eva var nämligen tillsammans med Barbro ”Lill-Babs” Svenssons bror under tiden som Lasse var gift med artisten. Lasse och Eva var alltså redan familj på sätt och vis innan de blev kära. Eva brukade dessutom ofta vara barnvakt till Lasses och Lill-Babs äldsta dotter.

Vilka är Lasse Berghagens döttrar?

Lasse Berghagen fick sin första dotter, Malin Berghagen, år 1966 ihop med Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Malin, som i princip vuxit upp i kändisskapet, har till viss del gått i föräldrarnas fotspår och också valt att spendera ett liv i rampljuset. Hon har gjort flera skådespelarroller och i dag jobbar hon bland annat som författare, föreläsare och influencer med fokus på yoga.

Lasse berghagen Lill babs Malin berghagen

Från sitt äktenskap med Eva Berghagen har Lasse också dottern Maria Berghagen Enander, som föddes år 1976. Maria har, till skillnad från Malin, valt en helt annan väg än sin pappa och gett sig in i näringslivet.

Lasse Berghagen Maria berghagen dotter

Hur lång är Lasse Berghagen?

Om du sett Lasse Berghagen i tv-rutan och tänkt: “Oj, vad han är lång”, så är det inte för intet. Lasse är nämligen hela 1,98 meter lång.

Vad heter Lasse Berghagen på Instagram?

Vill du se mer av Lasse Berghagen genom att följa honom på Instagram? Där heter han @berghagen.lasse.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons