Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lasse Berghagens okända dotter Maria – så ser hon ut i dag

08 sep, 2021 
AvLinus Brännström
FotografTT
Att Lasse Berghagen är pappa till Malin Berghagen är knappast okänt. Men underhållaren har också en till dotter, Maria, som lever ett helt annat slags liv.
Annons
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste

Artisten och programledaren Lasse Berghagen har gjort det mesta under sin karriär. Han blev rikskänd redan som 19-åring då han som aspirerande artist träffade Barbro "Lill-Babs" Svensson och de båda föll för varandra.

Sedan dess har han blivit en av våra största underhållare genom tiderna.

Äktenskapet höll bara i tre år men resulterade i dottern Malin Berghagen som likt sina föräldrar valt ett liv i offentligheten. Hon är bland annat verksam som skådespelare och har skrivit många böcker – inte minst om yoga, Malin har länge varit en av Sveriges största yogaprofiler – samtidigt som hon delar med sig av sitt liv på Instagram till över 100 000 följare.

Lasse Berghagen har två barn.

Därför pratade Lasse Berghagen inte om dottern

Men Lasse Berghagen har också en dotter som valt ett annan väg i livet.

Annons

Efter äktenskapet med Lill-Babs träffade han så småningom sin nuvarande hustru Eva Berghagen. De gifte sig 1976 och samma år föddes deras dotter Maria Berghagen.

I dag är hon 45 år gammal och lever utanför rampljuset, till skillnad från sin pappa och storasyster. I stället har Maria Berghagen valt en väg inom näringslivet.

Genom sin karriär har hon bland annat varit vd på företagen Kaffeknappen och Matkomfort samt hög chef inom kaffeföretaget Arvid Nordquist.

Lasse Berghagen har ofta varit fåordig kring familjen och det har en naturlig förklaring – när Maria bara var tio år tyckte hon inte om uppmärksamheten och alla rubriker om sin kände pappa.

–Alla löpsedlar, skolkamraterna som pratade. Då sa hon till mig: "Pappa, lova att inte prata om mig när jag inte är med." Det har jag inte gjort, det har varit viktigt, har Lasse berättat i en intervju med Ica-kuriren.

Lasse Berghagen med hustrun Eva och dottern Maria för 20 år sedan.

Det jobbar Maria Berghagen med

För några år sedan fann Maria Berghagen kärleken i den välkände föreläsaren och inspiratören Olof Röhlander. Paret bor i dag tillsammans i Stockholm och jobbar numera också tillsammans då hon jobbar med affärsutveckling i hans företag Olof Röhlander AB.

Annons

– Hennes personlighet och leende är fantastiskt. Jag bara älskar Marias skratt, hon har en aura av livsglädje. Hon är en person som är lätt att tycka om och jag älskar att vara med, har Olof Röhlander sagt till Hemmets Journal.

Maria och Olof har också jobbat tillsammans med Lasse då de gjorde podden Lasse Berghagens och Olof Röhlanders podcast – en blandning av sött och salt. Även där höll sig dock Maria Berghagen i bakgrunden då hon agerade producent.

– Jag visste ju inte ens vad en podd var. När folk kom fram på gatan och frågade var de kunde lyssna på podden visste jag inte det, har Lasse Berghagen berättat för Ica-kuriren.

– Det är roligt att jobba med Maria också, hon sitter där i ett hörn och skrattar åt mina anekdoter, tycker att "varför har du inte berättat det förut".

I dag lever Maria Berghagen med Olof Röhlander.

Maria Berghagen ska gifta sig med Olof Röhlander

På senare tid har Lasse Berghagen också pratat lite mer öppet om Maria – inte minst häromåret då han fick bevittna Olofs frieri vid en kräftskiva. För Expressen berättade Lasse då att han fällde en och annan tår.

– Jajamen, jag är så blödig. Det är jättekul att man får vara med, sa han till tidningen.

Maria Berghagen berättade samtidigt att Lasse sedan klev upp på scen och sjöng för hylla de nyförlovade. Ännu har dock hon och Olof inte hunnit gifta sig.

– Så långt har vi inte kommit ännu, men det blir ett bröllop framöver. Så får vi se när, var och hur. Vi får börja fila på det, men det är ju den roliga delen, har Maria Berghagen sagt till Expressen.

Annons