lady gaga och Natali Germanotta
1:45

Efter reklamen: 8 skådisar som jobbat ihop med sina syskon

(1:45)

Slå på ljud

Stefani Germanotta går sedan debuten 2008 under artistnamnet Lady Gaga. Med hits som Poker Face, Paparazzi och Born This Way har hon etablerat sig som en av de klarast lysande stjärnorna på pophimmeln. Lady Gagas flamboyanta stil är minst lika hyllad varför rollen i den nu högaktuella biofilmen House of Gucci, som handlar om ett morddrama i modehuset Gucci, känns given.

10 kändisars mest ikoniska modeögonblick genom tiderna

Men Stefani/Lady Gaga är inte den enda i familjen Germanotta med konstnärliga drag. Den 29-åriga lillasyrran Natali Germanotta är modedesigner och har klätt sin världsstjärna till storasyster vid flera tillfällen.

Växte upp på Upper Westside i Manhattan

stefani och natali germanotta på röda mattan 2011

Systrarna Stefani och Natali Germanotta sida vid sida på röda mattan 2011.

De två systrarna Stefani och Natali växte upp tillsammans med föräldrarna i finkvarteren på Upper Westside i Manhattan, New York. Pappa Joseph Germanotta var under uppväxten affärsman, och mamma Cynthia Bossett filantrop och entreprenör. I hemmet utövades katolsk tro, och både Natali och Stefani gick i katolsk privat flickskola på Upper East Side. Efter studenten gick Natali vidare till att studera mode på Parsons School of Design som är en filial till universitetet The New School i New York.

Natali Germanotta har idag ett eget modemärke som heter Topo Studio och är baserat i hemstaden New York. På märkets konto på Instagram visas kreationerna upp, inte sällan bärs de av storasyster Gaga.

Jobbade med storasysterns succéfilm A Star Is Born

natali kramar om storasyster lady gaga vid vinsten på oscarsgalan 2019

Natali gjorde syster Lady Gaga sällskap till Oscarsgalan 2019 och var den första att krama om henne när det stod klart att hon vunnit en statyett.

År 2018 kom succéfilmen A Star Is Born med Lady Gaga och Bradley Cooper i huvudrollerna. På Oscarsgalan året därpå fick filmen hela åtta nomineringar. Den vann för Bästa Sång med ledmotivet Shallow som Lady Gaga själv skrivit. Med på ett hörn i arbetet med filmen fanns även lillasyster Natali som var stylist på inspelningarna.

Ikoniska filmrepliker – som helt improviserats av skådespelarna

Samma år som Oscarsvinsten satte Lady Gaga upp en scenshow i Las Vegas, Jazz & Piano, där Natali stod för designen till de många vackra scenkläderna.

Det heter Natali Germanotta på Instagram

Natali håller en förhållandevis låg profil, sett till hur exponerat storasysterns liv är. Hon har trots det ett öppet konto på Instagram med drygt 50K följare. På kontot germ_aphobenotta visar Natali upp modekreationer, vardagens små stunder och ögonblick från sitt och systerns turnéliv. Bilderna visar inte på någon nuvarande romantisk relation, men gått om fina familjestunder. På pappans födelsedag i augusti 2019 postade Natali en bild med orden ”Älskar dig för alltid”.

Källa: The Sun, Women's Health

Foto: TT