Amadeus Sögaard är van vid att det är mamma Carola Häggkvist eller pappa Runar Sögaard som står i centrum, och har själv vuxit upp i strålkastarljuset.

Men nu tar kändissonen, som är professionell fotbollsspelare i Brommapojkarna, steget fram och sätter sig själv i centrum med nya TV3-dokumentären Amadeus – mer än en son.

Att växa upp med kända föräldrar, och mitt under deras omskrivna skilsmässa, har varit en del av vardagen för Amadeus.

– Det är min verklighet och min barndom. Under uppväxten har folk stannat mamma eller pappa på stan och jag har lite fått agera fotograf. Det är den grejen. Sedan är det löpsedlar och skriverier och allt det där, att man har växt upp och fått hantera det, säger Amadeus Sögaard till Expressen.

Fotbollsspelaren menar att han lärt sig ha distans till att vara kändisson, och att det snarare ofta är han som skämtar om det, än någon annan.

– Jag tror att många runtomkring mig ser att jag har en ganska stor självdistans kring det. Men det blir lite elefanten i rummet, att man måste adressera det, men det är inga problem, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag förstår att ens polare eller folk omkring undrar vad som är sant och inte sant. Så det är snarare att jag själv lagt det på bordet, att jag själv haft självdistansen att skoja om det.

Amadeus Sögaard vill visa att han är mer än Carolas son

Men uppväxten har också gett Amadeus Sögaard ett behov att bevisa sig, och han erkänner att han anstränger sig extra mycket på fotbollsplanen för att visa att han hör hemma där, och inte har kommit dit på grund av sitt kända namn.

– Det är nog snarare att jag självmant har velat bevisa att jag är där jag är för att jag förtjänar det. Jag har själv velat lägga in några extra procent och göra lite mer för att ingen ska tänka så. Sen vad folk väljer att tro eller tycka, det kan jag inte svara på, säger han till Aftonbladet.

Sina 22 år och framgångsrika karriär till trots, så bort Amadeus fortfarande hemma, och försöker träffa sin familj så mycket han kan.

– Jag vet, det är sjukt. Jag bor hemma, med två småbröder hos farsan så när de är där försöker jag vara där. Och sen har jag Zoe, min lillasyster hos mamma, så jag försöker kombinera familjeliv och också spendera tid med min flickvän, säger han till tidningen.

Läs mer:

Carola och Runars son Amadeus Sögaard talar ut i egen dokumentär

Carola i stor intervju om uppbrotten: Jag förstod inte att det skulle bli sju resor värre

Runar berättar sanningen om Carola: "Jag har varit tyst i alla år"

Mer läsning

Femina