Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anders Berglund hittade kärleken – när han fortfarande var gift

26 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografCARL-JOHAN SöDER CJS
Så ska det låta-pianisten Anders Berglund träffade sin nuvarande fru när han fortfarande var gift med sin exfru.
Idag har han och Christel varit gifta i 20 år – och lämnat landet för ett liv i solen.
– Vi hade varit gifta i 29 år, det är ju ett helt liv med barn och allt, säger Anders Berglund till Aftonbladet.
Annons
6 ikoniska kärlekspar vi minnsBrand logo
6 ikoniska kärlekspar vi minns

Anders Berglund, 74, gick från att vara Melodifestivalens dirigent till att bli Så ska det låta-pianisten, när han spelade i SVT-underhållningen tillsammans med Robert Wells.

Men sedan några år tillbaka har Anders Berglund gått i pension, och jobbar mer sporadiskt med projekt han tycker är roliga. Sin lediga tid tillbringar han gärna i spanska Nerja, där han och hustrun Christel, 59, har köpt en lägenhet.

– Vi hade precis åkt ner när pandemin slog till. Tanken var att vara där ett par veckor, men vi blev kvar betydligt längre. Det blev vår fasta punkt. Klimatet är så mycket trevligare där och även om vi blev ”inlåsta” hade vi vår stora terrass och utsikt, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Paret har också valt att lämna Stockholm för gott, och bor numera i Skanör, där Christel har familj. Därifrån pendlar de ner till Spanien så ofta de kan.

Anders Berglund var gift när han träffade frun

Anders och Christel har varit gifta i 20 år nu – men början av relationen var dramatisk. De två träffades nämligen när Christel jobbade som flygvärdinna, och Anders Berglund fortfarande var gift.

– Det var slumpen och ödet. Vi fick syn på varandra då, men det tog något halvår innan det blev allvar. Jag var fortfarande gift med min exfru då. Vi hade varit gifta i 29 år, det är ju ett helt liv med barn och allt. Det är klart det inte är kul att bryta upp, då ska det nya förhållandet vara så starkt att det är värt det, säger han till Aftonbladet.

Idag har Anders en fin relation med både exfrun och deras barn, men i början var det desto jobbigare.

– Det var såklart jobbigt för dem under uppbrottet. Men nu funkar allt väldigt bra. När jag fyllde 70 år hade jag kalas i Spanien och då var alla vänner där, men också min exfru, mina barn och barnbarn.

Annons
Anders och Christel Berglund 2020.
The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons