Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anders Borgs första möte med Dominika Peczynski – blev kär över sms

07 mar, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Anders Borgs och Dominika Peczynski
Det blev minst sagt uppmärksammat när det uppdagades att Dominika Peczyknski och Anders Borg blivit ett par.
I Tillsammans med Strömstedts berättar de hur det gick till när de föll för varandra.
Annons
Dominika Peczynski – 7 saker du inte visste om henneBrand logo
Dominika Peczynski – 7 saker du inte visste om henne

Artisten, entreprenören och programledaren Dominika Peczynski och M-politikern Anders Borg träffades 2015. De flyttade ihop året därpå, och 2018 gifte de sig med varandra.

I årets säsong av Tillsammans med Strömstedts gästar programledarparet Niklas och Jenny Strömstedt Dominika och Anders. I programmet berättar Borg hur det gick till när de träffades.

– Det är lite roligt faktiskt. Dominika hade skrivit en debattartikel på SVT av alla ställen, som jag tyckte var väldigt bra. Jag skrev ett litet mail till henne, och skrev ”jättebra artikel”, och då svarade hon och så började vi diskutera saker på mail och på sms och det blev snabbt personligt och sen ännu mer personligt, säger Anders Borg och fortsätter:

Annons

– Jag upplevde väl att jag blev förälskad i henne på sms. Och sen träffades vi och då hade vi kanske skickat ett par hundra sms om dagen i två månader, säger han och beskriver det hela som en tonårsförälskelse.

Då förstod Dominika att hon var kär

Dominika Peczynski berättar vidare att de inte slutat babbla sedan dess, och att hon insåg att Anders Borg skickat mailet för att ragga.

– Det är klart att det var, och han kommer aldrig att erkänna det, säger hon.

Army of lovers-medlemmen berättar också om stunden då hon insåg att hon kände något alldeles extra för den tidigare finansministern.

– Jag förstod det efter ett tag när jag kände att jag verkligen ville ha kontakt, och att det var den personen som jag ville berätta för om något hade hänt eller om jag mådde eller kände något, säger hon.

Träffades under skilsmässa

När de föll för varandra var de båda i en varsin relation som var på väg att ta slut, men att ta steget in i det nya var allt annat än lätt. Inte minst med tanke på att båda är offentliga personer.

– Vi var bara ihop några veckor innan vi skilde oss från våra respektive partners. Och du vet, man har barn. Det är inte de roligaste grejerna att berätta om, säger Anders Borg.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons