Anders Järryd.

1:14

Efter reklamen: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Anders Järryd, nyss fyllda 60, är en av Sveriges mest framgångsrika tennisspelare genom tiderna, som tillsammans med ikoner som Mats Wilander och Stefan Edberg hade sin storhetstid på 1980-talet. Under karriären kammade Järryd 59 dubbeltitlar och rankades 1985 som världsetta i dubbel. 1988 vann han också OS-brons i just herrdubbel i tennis.

I dag lever Anders Järryd i svenska tennisstaden Båstad, och i en intervju med Expressen 2018 berättade han att han skilt sig från frun som han har barn med, och att han hade träffat en tysk kvinna som han hade distansförhållande med. Paret är fortfarande tillsammans.

– Hon heter Sonja och bor i Hannover i Tyskland. Så vi är särbos, berättade han då.

Ingemar Stenmarks kärlekskarusell – så lever tidigare flickvännerna i dag

Det han tagit med sig från proffskarriären har gjort att han lever ett bekvämt liv i tennisidyllen.

– Pengarna har gjort att jag kan bestämma min egen vardag. Jag har förvaltat det jag tjänat i två fastigheter i Båstad. Jag är en rätt så jordnära människa, men visst kan jag unna mig något extra ibland. Jag tänkte alltid när jag spelade att det gäller att göra allt så bra som möjligt för en dag tar det slut. Men det är klart att det jag tjänat har varit en trygghet i livet efter proffskarriären.

Så ser Anders Järryds barn ut – och så lever de

Barnen som Anders har med exfrun är sonen Niklas Järryd, 33, och dottern Rebecka Järryd, 28.

Niklas Järryd bor precis som pappa i Båstad och arbetar som pilot på City Jet, men har tidigare flugit för både BRA airlines och Trans maldivian airlines.

Så här kan Niklas se ut i sin yrkesroll:

Rebecka har i stället valt att bo i Stockholm, där hon jobbar på en resebyrå med inriktning på golf- och träningsresor. Där är hon omtyckt som marknadsansvarig. Innan jobbet på resebyrån studerade Rebecka en Global management-utbildning i London, med inriktning på just marknadsföring.

Därför bröt Yvonne Ryding och sambon Mikael Jonasson upp – efter tio år

Så här ser Rebecka ut:

Mer läsning

Femina