Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Så lever Anders Rosén i dag – 5 år efter omtalade skandaldokumentären

02 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografStefan Jerrevång/Aftonbladet/TT
Tennisprofilen Anders Rosén blev föremål för hot och våld efter hans medverkan i den omtalade dokumentären Anders, jag och hans 23 andra kvinnor.
I en intervju med Aftonbladet berättar han om livet de senaste fem åren – och avslöjar dessutom att han träffat den stora kärleken.
– Jag är jätteglad, det känns som att man öppnat en ståldörr och att jag kommit ut i världen igen, berättar han.
Annons
Agnetha Fältskogs stalker i dokumentär - Malin Roos finner fem felBrand logo
Agnetha Fältskogs stalker i dokumentär - Malin Roos finner fem fel

I fem år, sedan den skandalomsusade dokumentärfilmen Anders, jag och hans 23 andra kvinnor hade premiär, har tennisprofilen Anders Rosén legat lågt – både i offentligheten och på dejtingscenen.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar han nu att han hittat kärleken på nytt, i flickvännen Gail Baker.

– Hon betyder precis allt för mig. Tack vare henne har jag fått tillbaka mitt självförtroende. Jag har blivit så stark sedan jag träffade henne, det är helt otroligt, säger Anders till tidningen.

Orden om dokumentären i dag: ”Framställs som värsta boven”

Det var år 2018 som den uppmärksammade SVT-dokumentären Anders, jag och hans 23 andra kvinnor släpptes.

I filmen får tittaren följa Anders Roséns och regissören Nahid Perssons kärlekshistoria – som likt titeln skvallrar om även involverad 23 andra kvinnor som Anders dejtade samtidigt som Nahid.

Annons

– Jag framställs ju som att jag är värsta boven och att jag lurat andra människor, men jag har ju inga ovänner. Man mår ju jättedåligt, man kan inte påverka det heller för folk bildar ju sin uppfattning, säger Anders till Aftonbladet om dokumentären i dag och berättar vidare om hur dokumentären påverkat hans liv.

Anders Rosén Nahid Persson
Nahid Persson och Anders Rosén på galapremiären av dokumentärfilmen Anders, jag och hans 23 andra kvinnor.

Anders Rosén om tuffa tiden efter dokumentären

Tiden efter dokumentären var otroligt tuff för Anders, som råkade ut för hot och misshandel, till följd av de starka känslor som filmen väckt hos publiken.

Han berättar för tidningen att lidandet inte bara vara emotionellt utan också ekonomiskt, då den ”kostat honom” otroligt mycket.

Än i dag, fem år senare, möts Anders fortfarande av förfärliga konsekvenser.

Annons

Bland annat förklarar han att det händer att ”gamla tanter” örfilar honom på stan, i någon sorts missriktad ilska mot deras äkta män. Något som hänt ett tiotal gånger.

Anders Rosén om nya kärleken: ”Tror på förlovning”

Ett annat resultat av Anders Roséns medverkande i dokumentärfilmen Anders, jag och hans 23 andra kvinnor var en uppsjö av dejtingerbjudanden som trillade in.

Trots det har Anders stått pall och inte velat dejta alls de senaste fem åren. Han har hållit huvudet lågt och grävt ner sig i jobbet och spelat tennis – tills dagens då kärleken äntligen knackade på dörren.

Det var på en utekväll i oktober 2022 som han träffade Gail Baker och blev förälskad. Hennes stöd och kärlek har gett honom hopp för framtiden och han känner att han äntligen kan vistas ute i världen igen.

– Förra helgen var det första helgen som vi sov tillsammans och det vart så fint, ute på hennes landställe. Det var helt fantastiskt. Det är väldigt stort. Det känns fantastiskt, jag har aldrig fått så mycket kärlek. Jag tror att det blir förlovning väldigt snart. Jag är jätteglad, det känns som att man öppnat en ståldörr och att jag kommit ut i världen igen, säger Anders avslutningsvis till tidningen.

Annons