Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Angélique Widengrens kamp mot kroniska sjukdomen – efter karriären

19 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Angélique Widengren slog igenom med buller och brak i bandet Sound of Music med Nanne och Peter Grönvall 1986
På 90-talet stod den stormiga relationen med exet Don Bennechi i fokus – men efter det blev det tyst, och i dag lever hon med en smärtsam kronisk sjukdom.
– Du kan få väldigt ont i ställen du inte ens visste att du hade, det är så sjukt, säger hon till Expressen.
Annons
Det här minns vi från 80-taletBrand logo
Det här minns vi från 80-talet

Det var i Melodifestivalen 1986 som Sverige fick upp ögonen för Angélique Widengren för första gången. Hon var då en tredjedel av gruppen Sound of Music tillsammans med Nanne och Peter Grönvall, och tävlade med låten Eldorado, som slutade på en fjärdeplats. Men efter att ha misslyckats med att vinna tävlingen även året därpå splittrades gruppen på grund av kärleksdrama.

Sound of Music 1987.

– Sound of Music höll på ett tag till men 1988 blev det problem, först tog det slut mellan mig och Peter och sedan blev han tillsammans med Nanne. Även fast vi inte hade några känslor för varandra var det svårt och jobbigt, har hon berättat för Expressen.

Annons

Relationen med Don Bennechi blev omskriven

Angélique Widengren satsade på en karriär i Tyskland under ett par år, innan hon flyttade hem och blev gravid. Men när hon separerade från barnens pappa så gav hon sig på artistkarriären igen. Då träffade hon Don Bennechi, och föll pladask.

Angelique Widengren och Don Bennechi 1997.

Parets minst sagt stormiga relation blev omskriver och uppmärksammad i media. I efterhand ser hon tillbaka på tiden som ”ett enda stort skämt”.

– Det fanns inget allvarligt över det, det var inget äkta. Man kan skratta eller gråta åt det, tycka att det var jättepinsamt. Men ja, det var kul då.

Angélique Widengren 1997.

Efter att ha brutit med Bennechi i början av 2000-talet bildade hon gruppen Free Fantasy, och hade framgångar i länder som Tyskland och Italien. Men det sattes till slut stopp av jobbiga smärtor.

Kroniskt sjuk

I dag är Angélique Widengren diagnosticerad med den kroniska sjukdomen fibromyalgi, som påverkar hennes liv dagligen.

– Jag gick igenom trauman, det hände mycket på 1990-talet och det blev för mycket för mig. Jag bet ihop och tyvärr satte det sig på kroppen. En del människor får magsår eller hjärtinfarkter, jag fick fibromyalgi. Du kan få väldigt ont i ställen du inte ens visste att du hade, det är så sjukt, det går knappt att förklara, säger hon i Expressen.

Annons