Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anna Lindmarkers nya liv efter att ha lämnat TV4

20 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Anna Lindmarker
Anna Lindmarker lämnade TV4 efter 26 år på kanalen – och har gått in i en helt ny del av livet.
I en intervju med Aftonbladet berättar tv-ikonen om beslutet att lämna TV4, hennes nya tillvaro med hundarna och hur hon ser på sitt eget åldrande.
– Det var då som kroppen på något sätt började säga ”hallå, jag är faktiskt skittrött”, säger Anna Lindmarker.
Annons
"Nyhetsmorgon" - profilerna som försvann - så lever de idagBrand logo
"Nyhetsmorgon" - profilerna som försvann - så lever de idag

I 26 år var Anna Lindmarker ett självklart ansikte i TV4 – men i november förra året kom beskedet att hon skulle sluta på kanalen. När TV4 presenterade ett sparpaket erbjöds hon ett avgångsvederlag, som hon bestämde sig för att tacka ja till.

– Jag blev lite arg och så blev jag glad och så blev jag ledsen. Men så landade jag i att det känns riktigt bra, sa hon till TT när beskedet kom.

Nu möter Anna Lindmarker Aftonbladet, fem månader efter att ha lämnat tv-kanalen. Efter maken Lars Weiss bortgång för tre år sedan har hon flyttat från parets stora hus till ett radhus på Lidingö, där hon bor med yngsta sonen och familjens hundar.

Anna konstaterar att hon först inte ville lämna TV4, men efter att ha diskuterat det med sin äldsta son insåg hon att det var rätt beslut.

Annons

– När jag väl hade tagit beslutet så upptäckte jag hur trött jag var. Jag hade bestämt mig för att hålla ut tills jag var 65. Sedan när jag fick det här erbjudandet och började tänka så kände jag att jag kanske inte måste orka. Det var då som kroppen på något sätt började säga ”hallå, jag är faktiskt skittrött”, säger Anna Lindmarker.

Anna Lindmarker om åldrande och botox

För att hindra sig själv från att ta nya jobb för fort har Anna köpt en valp, som behöver mycket tid och kärlek. Men hon har inga planer på att gå i pension helt nu vid 63 års ålder. Just att åldras är något tv-profilen tar med ro.

– Jag har inga problem med det. Det är lite roligt, mina söner Axel och Patrik försöker reta mig för att jag är så gammal. Men vad ska jag göra åt det? Det är ju så mycket lättare att vara 63 än 23, eller ens 43. Att vara nöjd är en ganska bra känsla, vad mer kan man begära? Jag är tacksam för allt jag har lärt mig genom åren, för mina relationer, för alla som har lärt mig om livet, för alla människor jag har mött och för allt jag har gått igenom.

I mediebranschen står ofta utseende i fokus, och att använda fillers och botox är något många gör. Anna Lindmarker tror att det är vanligare än folk tror, och har själv testat det av medicinska skäl.

– Jag har testat botox för jag hade otrolig spänningshuvudvärk, det var på gränsen till migrän. Då hjälper inte Ipren eller Alvedon.

Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson
Annons