Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Anders Ekborgs och Lia Boysens barn har vuxit upp

20 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Anders Ekborg och Lia Boysen med barnen Channa och Dina.
I 16 år var skådespelarna Anders Ekborg och Lia Boysen gifta, innan de gick skilda vägar 2013.
I dag har deras två döttrar Dina och Channa Ekborg vuxit upp – så här ser de ut nu!
Annons
(FEMINA) Skådespelare som spelat mot sina egna barnBrand logo
(FEMINA) Skådespelare som spelat mot sina egna barn

Anders Ekborg och Lia Boysen träffades för första gången i början av 90-talet, när Anders ekborg regisserade pjäsen Danny and the deep blue sea, där Lia Boysen spelade en av huvudrollerna. I en intervju med Femina har de berättat att kontakten de kände vid mötet var så stark att de sen undvek varandra.

Anders Ekborg, Lia Boysen, Channa Ekborg och Dina Ekborg.
Anders Ekborg och Lia Boysen med sina barn 2004Foto: Karin Törnblom/TT

– Jag blev livrädd när jag träffade honom och kände att kommer jag för nära den här mannen så kommer jag aldrig därifrån. Efter vårt första möte undvek jag honom i månader. Jag var rädd – det kändes alldeles för seriöst. Anders drabbades på ett liknande sätt, berättade Lia Boysen 2006.

Annons

Paret blev tillsammans, och 1997 gifte de sig på ett tredagarsbröllop där stjärnor som Björn Ulvaeus, Helen Sjöholm och Per Morberg var på plats.

Lia Boysen, Channa Ekborg och Dina Ekborg.
Lia Boysen med Channa och Dina 2004.Foto: Krister Larsson / TT

Går i föräldrarnas fotspår

1995 föddes parets första barn, Channa Ekborg, och 1998 kom lillasyster Dina Ekborg till världen. Med två skådespelande föräldrar är det naturligt om döttrarna ville gå i sina föräldrars fotspår, men i en intervju med Året Runt 2008 konstaterade Anders Ekborg att han inte ville uppmuntra sina barn att ge sig in i skådespelarvärlden.

Annons
Anders Ekborg, Lisa Lind, Channa Ekborg och Dina Ekborg.
Anders Ekborg med kärleken Lisa Lind och sina barn Dina och Channa 2015.Foto: Karin Törnblom/TT

– Jag försöker skydda mina barn så länge det går. Jag vill att de ska inse vad det är som krävs för att lyckas i mitt yrke. Och det tror jag i och för sig att de gör, mer än många andra. Det var också därför jag själv så länge drog mig för att börja i den här branschen. Det är en sådan oerhörd press och ett konstant tryck. Särskilt om man är frilans, som jag.

Men Anders Ekborg fick inte riktigt som han ville – båda barnen har sökt sig till skådespelarvärlden. Channa Ekborg är utbildad vid Calle Flygare teaterskola, och har spelat i Den osannolika mördaren på Netflix, medan Dina Ekborg arbetade som produktionsassistent på Young Royals.

Annons
Dina Ekborg.
Dina Ekborg.Foto: Eero Hannukainen/TT
Fem svenska kändispar vi minnsBrand logo
Fem svenska kändispar vi minns
Annons