Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

6 svenska kändismän som fallit för en äldre partner

02 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Erik och Carina Berg, Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger.
Klyschan säger att män helst dejtar yngre, och i kändisvärlden finns många exempel där män blivit ihop med personer som är hälften av deras egen ålder.
De här svenska kändismännen har däremot gått mot strömmen och hittat kärleken i äldre personer!
Annons
Vad är grejen med? #9 – AlienBrand logo
Vad är grejen med? #9 – Alien

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger
Foto: Matthieu Mirville/DPPI/Shutterstock

Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom alla tider, Zlatan Ibrahimovic, var bara 20 år gammal när han träffade den 10 år äldre Helena Seger – och paret har hållit ihop sedan dess, genom alla möjliga länder och fotbollslag. Paret har två tonårssöner tillsammans, Maximilian och Vincent.

Annons

Patrik Fahlgren och Jessica Almenäs

Patrik Fahlgren och Jessica Almenäs
Patrik Fahlgren går på röda mattan med sambon Jessica Almenäs ibland.Foto: Karin Törnblom/TT

För gemene svensk är kanske Patrik Fahlgrens partner, tv-programledaren Jessica Almenäs, mer känd än han själv – men i handbollsvärlden har Patrik gjort stor succé. På 00-talet vann han två SM-guld, innan han gick till olika klubbar i handbollsnationen Tyskland. Efter att ha flyttat hem till Sverige för kärleken har Patrik tagit över Hammarbys handbollslag, och fått upp dem till högsta ligan.

Patrik och Jessica har ett barn tillsammans.

Annons

Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom

Oscar Enestad Cecilia Dahlbom.
Oscar Enestad och flickvännen Cecilia 2019.Foto: Johan Nilsson/TT

Det blev stora rabalder när det 2017 kom fram att Oscar Enestad, då en av medlemmarna i pojkbandet FO&O, var tillsammans med 29 år äldre Cecilia Dahlbom när han själv bara var 20 år. Under många år ville paret inte kommentera sin relation, men trots alla åsikter och spekulationer verkar paret ha hållit ihop – men väljer att hålla sin relation privat.

Anton Ewald och Victoria Fajardo

Anton Ewald och Victoria Fajardo
Anton Ewald och Victoria Fajardo.Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Melodifestivalen-artisten Anton Ewald, som slog igenom med låten Begging 2013, var bara 23 år när han 2017 gifte sig med den 10 år äldre amerikanskan Victoria Fajardo. Paret skilde sig dock 2022, efter fem år tillsammans.

Annons

Viktor Frisk och Andreas Gran

Andreas Gran och Viktor Frisk.
Andreas Gran och Viktor Frisk.Foto: Karin Törnblom/TT

Det var i slutet av 2021 som Samir och Viktor-stjärnan Viktor Frisk visade upp pojkvännen Andreas Gran på sina sociala medier för första gången, och fick reaktioner på åldersskillnaden på 17 år.

”Att människor ens ifrågasätter åldersskillnaden är bara roligt. Ålder är bara en siffra och lika dålig som jag är på matematik var jag nog den dagen vi träffades”, skrev Viktor Frisk då.

Paret är i dag förlovade.

Erik Berg och Carina Berg

Carina och Erik Berg 2024.
Erik Berg med frun Carina Berg.Foto: Jessica Gow/TT

Erik Berg, född Johansson, började spela i Allsvenskan i början av 10-talet, och gick sedan till proffsklubbar i Belgien och Köpenhamn. Det var när han spelade i FC Köpenhamn som han blev tillsammans med programledaren Carina Berg, och så småningom flyttade han till Stockholm och Djurgården IF för att vara närmare sin blivande fru. Paret gifte sig 2018 och har två barn tillsammans, och efter att Erik avslutade sin fotbollskarriär har han synts i flera tv-program med sin fru.

Fredrik Wikingssons hyllning till dottern: "Hon höll på att svimma"Brand logo
Fredrik Wikingssons hyllning till dottern: "Hon höll på att svimma"
Annons