Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Antikrundan-profilen Claes Moser skiljer sig – berättar om beslutet

03 maj, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografJimmy Wixtröm/Aftonbladet
Tv-personligheten Claes Moser, känd från SVT:s Antikrundan, och hustrun Susanna Evers ska skilja sig.
I en intervju med Expressen berättar antikexperten om det gemensamma beslutet och den stundande flytten som nu väntar.
– Det är inga knivar eller knytnävar involverade, säger han till tidningen.
Annons
Kungliga skilsmässor som skapat rubrikerBrand logo
Kungliga skilsmässor som skapat rubriker

Antikexperten Claes Moser, känd från SVT:s Antikrundan och hustrun Susanna Evers ska skilja sig, efter 20 år som gifta.

– Vi är ganska överens om att efter 22, 23 år så vill vi olika saker, säger han till Expressen som var först med att avslöja nyheten.

Antikrundan-profilen Claes Moser skiljer sig

Den i dag 74-åriga Antikrundan-profilen Claes Moser och 57-åriga hustrun Susanna Evers träffades för över 20 år sedan. Juni 2013 ringde bröllopsklockorna för paret, som alltså nu valt att gå skilda vägar.

Moser, som under många året varit en älskad tv-profil i långköraren Antikrundan, innan han av hälsoskäl tvingades pausa tv-uppdraget, berättar för tidningen om det gemensamma beslutet att skiljas:

Annons

– Vi är goda vänner och vi jobbar ihop ett tag till och vi har en son som vi värnar om. Det är inga knivar eller knytnävar involverade, säger han.

Claes Moser och Susanna Evers med sonen Abbe 2009.
Claes Moser och Susanna Evers med sonen Abbe 2009.

Flyttar efter skilsmässan: Planerar permanent boende i Skåne

Tillhörigheterna ska nu delas dem emellan. Bland annat samtliga bostäder. Moser och Evers bor till vardags i en lägenhet på Östermalm, men har också tillbringat tid på Vaxholm i Stockholms skärgård.

Där äger Moser ett boende på närmare 300 kvadratmeter; Villa Akleja. I bostaden finns även en stor konstsamling signerad favoritkonstnären J.A.G. Acke, som han betonar är en enskild egendom.

Han berättar vidare för Expressen att han kommer att inta hemmet i skärgården en tid nu, innan en större permanent flytt stundar.

– Vi har ett ställe i Skåne men det får min fru överta. Jag planerar för att bo i permanent i Skåne och ändå behålla ett boende i Stockholmsområdet, berättar han.

Avslutningsvis säger han att drömmen om Skåne är en som växt fram under lång tid, samt att han är tacksam för att boende redan är fixat när skilsmässan väl går igenom.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons