Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bilden på Kate Middleton och prins Williams första kungliga porträtt – och vad Kate hade på sig

26 jun, 2022 
AvLinda Strömbäck
AvLinda Strömbäck
FotografTT, Instagram
Prins William och Kate Middleton
Nyligen visades det första gemensamma porträttet av prins William och Kate Middleton på universitetet i Cambridge. I det pampiga porträttet av kungligheterna bär Kate prinsessan Dianas smycken och Carrie Bradshaws ikoniska skor.
Annons
10 unika bilder på Kate Middleton genom tidernaBrand logo
10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna

Den 23 juni avtäcktes det första gemensamma porträttet av kungligheterna Kate Middleton och prins William. Nu hänger porträttet till beskådan på Fitzwilliam-museet vid Cambridge-universitetet. I den (gigantiska) målningen av hertigen och hertiginnan av Cambridge syns både prinsessan Dianas smycken och Carrie Bradshaws ikoniska Manolo Blahniks.

Kungligheternas nya porträtt

Det nya porträttet av kungligheterna har skapats av den prisbelönta konstnären Jamie Coreth. Han berättar att målet var att porträttera det kungliga paret som avslappnade och tillgängliga men också eleganta och värdiga.

– Eftersom det här är första porträttet där de avbildas tillsammans, och särskilt under deras tid som hertigen och hertiginnan av Cambridge, ville jag att det skulle frammana en känsla av balans mellan deras offentliga och privata liv, berättade konstnären för BBC.

Annons

– Det har varit det mest extraordinära privilegiet i mitt liv, sa Jamie Coreth om uppdraget att avbilda det kungliga paret.

Det hade Kate Middleton på sig

I porträttet bär hertiginnan av Cambridge en smaragdgrön klänning av det brittiska märket The Vampires Wife. Märket som skapats av Susie Cave (tidigare musa till modeskaparen Vivianne Westwood) har burits av celebriteter som Alexa Chung, Cate Blanchett och Dakota Johnson.

Till klänningen bär Kate gröna satin pumps från Manolo Blahnik i modellen Hangisi – samma modell Carrie Bradshaw har på sig i Sex and the city när hon gifter sig med Mr. Big.

Smyckena som fick pryda Kate kommer från svärmor prinsessan Diana – ett par diamantörhängen som Kate fick i bröllopspresent och ett pärlhalsband.

I porträttet bär Kate även en diamantbrosch – broschen The duchess of Cambridge, som är antydan till namnet hon av drottning Elizabeth på sin bröllopsdag i april 2011. Broschen är en gåva från drottningen som själv ärvde den från sin farmor 1953.

Källa: ELLE UK,

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons