Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Björn Skifs kärleksbeslut med frun Pernilla – efter alla år

19 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Björn Skifs och hans hustru Pernilla har varit gifta i 35 år – men de får inte nog av varandra.
Artisten och underhållaren vill aldrig vara ifrån sin fru.
– Det där är väldigt olika tror jag. Men jag och Pernilla måste vara ihop hela tiden, har Björn Skifs berättat i Hellenius hörna.
Annons
Största skandalerna från Eurovision song contest genom årenBrand logo
Största skandalerna från Eurovision song contest genom åren

Få par har hållit ihop lika länge som Björn Skifs och hans fru Pernilla. Paret träffades under en inspelning av en musikvideo på 80-talet, och föll pladask för varandra. 1988 gifte de sig, och fick sönerna Oliver och Jonathan tillsammans.

Med 35 år som gifta har paret facit på att det var rätt beslut att bli tillsammans, men i börja av relationen fick de utstå en del kritik och gliringar. Detta då det är en åldersskillnad på 18 år mellan Björn och Pernilla.

– Åldersskillnaden stack dock i ögonen på många. Det hette att jag var gubbsjuk och hon lycksökerska. Idag bor vi i vår prästgård utanför Stockholm och är fortfarande väldigt kära, har han tidigare sagt i en intervju med Hemmets journal.

Paret har också arbetat tillsammans i många år, med olika föreställningar och shower. Det var också något de från början råddes låta bli att göra – råd de struntade i att lyssna på.

Annons

– De sa ”Ni ska inte jobba ihop för det går bara åt helvete” men vi tänkte att vi chansar. Nu firar vi 30-årsjubileum, berättade Björn Skifs i TV4-dokumentären Björn Skifs – 70 år med nöje.

Björn Skifs val med hustrun efter 35 år

För många par är det viktigt med egentid, och speciellt efter många år tillsammans vill man ha sina egna intressen och ett eget liv utanför relationen. Men får Björn bestämma så vill han umgås med sin hustru mest hela tiden.

I en intervju med David Hellenius i TV4:s Hellenius hörna berättade Björn Skifs att han till och med vill att de handlar tillsammans, för att han saknar henne annars. Trots att de tillbringat 35 år som gifta är det fortfarande viktigt för de att umgås mycket.

– Det där är väldigt olika tror jag. Men jag och Pernilla måste vara ihop hela tiden. Det räcker med att hon bara ska åka och handla, men det är skitjobbigt ändå, berättade Björn i programmet.

Pernilla och Björn Skifs.
Pernilla och Björn Skifs har varit tillsammans i över 35 år.
Annons