Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Camilla Kvartofts livsändring för hälsan – gått ner i vikt

26 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJanne Danielsson JAD/TT.
Camilla Kvartoft hyllas för sin roll som kritisk programledare i Agenda.
Samtidigt får SVT-profilen också kommentarer om sin utseendeförändring – och berättar nu om livsstilsskiftet som gjort att hon gått ner i vikt.
– Sen har det blivit extra mycket under pandemin – både för att man tänker på hälsan, så att man är rustad om man skulle bli sjuk, berättar hon för Expressen.
Annons
6 saker du kanske inte visste om Camilla KvartoftBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Camilla Kvartoft

Camilla Kvartoft har hyllats för sin insats som kritisk journalist i Agenda, där hon bland annat frågat ut Anders Tegnell i en uppmärksammad intervju tillsammans med kollegan Nike Nylander.

Men programledaren har inte bara uppmärksammats för prestationen – det var också många tittare som reagerade på att hon såg annorlunda ut i sändning.

I en intervju med Expressen berättar Kvartoft att hon sedan 2019 valt bort sötsaker och fokuserat på sin träning, och på så sätt gått ner 10 kilo.

– Jag har alltid tränat mycket, men också varit förtjust i sötsaker. Det var för ett och halvt år sen som jag och en kompis bestämde oss för att rensa bort bullar, kakor, glass och chips och sånt. Sen har det blivit extra mycket under pandemin – både för att man tänker på hälsan, så att man är rustad om man skulle bli sjuk, och för att man ju haft tid att träna mer. Det känns bra, berättar programledaren.

Nike Nylander och Camilla Kvartoft i Agenda.

Camilla Kvartofts motivation i livsbeslutet

Att kunna hänga med i döttrarnas tempo, som också är hästintresserade, gör att Camilla Kvartoft anstränger sig lite extra också.

Annons

– Jag har rensat bort socker och vitt bröd, och ätit mer fisk och vegetariskt. Sen så springer jag, och har en runda på 5-6 kilometer som jag försöker göra två gånger i veckan i alla fall. Och så styrketränar jag och rider. Det har också varit en sporre att hålla jämn takt med döttrarna som också rider. Så det har varit mycket core och magmuskler också, säger hon i Expressen.

Camilla har varit tillsammans med maken Anders i snart 30 år, och SVT-profilen tror att en del av framgångskonceptet är att de båda har gett varandra frihet och egentid, samtidigt som de alltid stöttar den andre genom tuffa tider.

– Vi har naturligtvis vårt gemensamma projekt med familjen och barnen, men sen tror jag också att vi har gett varandra frihet, och fått odla våra egna intressen. Också att man drar och puttar tillsammans. När jag har haft tuffa utmaningar på jobbet, så har han funnits där och stöttat upp, och när han har startat företag, så har jag täckt upp här hemma. Båda har fått utlopp för sina ambitioner, och hemmabasen har funkat och varit tryggheten.

Läs mer:

Annons