Författaren Camilla Läckberg

TT

Populära författaren Camilla Läckberg har över 260 000 följare på Instagram. Där delar hon ofta med sig av bilder både på henne själv och sin familj. Ofta är det maken Simon Sköld och yngsta dottern Polly som syns på bilderna, och Camilla blandar gärna humor och tyngre ämnen i sina inlägg. Nyligen publicerade hon bilder från spa-hotellet Yasuragi i Stockholm, som hon besökte tillsammans med familjen och goda vännen Micael Bindefeldt och hans familj.

Kommentarer om dottern Pollys hår

På flera av bilderna syns en nybadad Polly insvept i en härlig morgonrock och med håret på ända. Bilderna har fått flera av följarna att reagera – och vissa är inte sena med att komma med goda råd om att Camilla och Simon borde kamma Pollys bångstyriga hår oftare. Kommentarerna har nu fått Camilla att ryta ifrån ordentligt. I ett nytt inlägg skriver hon av sig känslorna – och ber sina följare sluta med sina pekpinnar.

”Nu börjar mitt tålamod tryta lite med er morsor här som tar sig rätten att tala om för oss att vi ska ”kamma Pollys hår”. Herregud. Pollys hår kammas. Minst en gång om dagen”, skriver hon.

Camilla Läckberg tillsammans med maken Simon Sköld och dottern Polly.

Camilla Läckberg tillsammans med maken Simon Sköld och dottern Polly.

Karin Törnblom/TT

Hon fortsätter med att förklara att Polly ärvt sin pappas lockar och att även om håret kammas eller borstas så blir det trassligt igen på nolltid.

”Hon vill heller oftast inte ha tofs och hon är en otroligt aktiv unge som ständigt klättrar, står på huvudet, är i och ur bad, sätter i tiaror, tar ur dem, hänger upp och ner, gör kullerbyttor och tusen saker till. Vad hon sysslar med på natten vet vi inte, men läggs hon vattenkammad vaknar hon upp som ett penntroll”.

Vill att folka ska lära sig folkvett

Camilla Läckberg avslutar inlägget med en rejäl känga åt alla de som känner ett behov av att ge andra föräldrar råd om deras barn, trots att ingen bett om dem:

”Det går ingen nöd på Polly på något sätt, så mitt råd om ni får en brinnande lust att ge oombedda föräldraråd till andra är som alltid: - Viska dem i en burk. Skruva på locket. Märk burken med ”Folkvett”. Sätt burken längst in i skafferiet. Bakom burken med konserverade morötter som gick ut för två år sen. Stäng sen skafferidörren. Och mind your own damn business”.

Här kan du läsa hela inlägget:

Har satt ner foten tidigare

Det här är inte första gången som den storsäljande författaren ryter ifrån på Instagram. Tidigare har hon bland annat skrivit riktat kritik mot alla de som i början tvivlade på hennes relation med nuvarande maken Simon, på grund av åldersskillnaden på 13 år.

Simon Skölds pik till Camilla Läckberg – efter fyraåriga Pollys val:

Och i början av året röt hon ifrån igen, då hon läxade upp följarna och bad dem hålla god ton i kommentarsfältet på hennes Instagramkonto.

”Vistas ni på mitt insta är det vissa regler om god uppfostran, god ton, och allmänt gott omdöme som gäller. Det borde för övrigt gälla för ALLAs sociala medier. Men på mitt. Bestämmer JAG. Acceptera mina regler eller sluta följ”, skrev hon då.

Läs mer:

Camilla Läckberg om stressen – och ångesten över viktuppgången: "Arg på mig själv"

Camilla Läckberg: Kvinnor som tar plats får alltid kritik

Camilla Läckbergs ärliga mammabild får nätet att jubla

Mest läst