Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Uppgifter: Carina Berg och Björn Gustafsson programleder Mello

23 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Carina Berg.
”Den här sången är för dig, Carina Berg!”
Nu återförenas Carina Berg och Björn Gustafsson i Melodifestivalen efter 16 år – enligt uppgifter till Aftonbladet kommer de leda programmet 2024.
– Det är väldigt få som vet om det ännu, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.
Annons
Svenska Eurovision-outfits genom tidernaBrand logo
Svenska Eurovision-outfits genom tiderna

Det var 2008 som komikern Björn Gustafsson gjorde Melodifestivalen-historia när han som mellanakt sjöng en kärlekslåt till programledaren Kristian Luuks dåvarande fru Carina Berg. Låten, där han sjunger om sodastreamad oboy och plockepinn, fick ett enormt genomslag och blev Björn Gustafssons stora genombrott i Sverige. När han uppträdde med låten satt Carina Berg i publiken och skrattade högt.

Nästa år återförenas Carina Berg och Björn Gustafsson – på Melodifestivalens scen. Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer Carina Berg och Björn Gustafsson nämligen vara programledarna som leder den stora musiktävlingen nästa år.

Annons

– Det känns som en superduo. Carina är en jättetrygg programledare så ingen behöver vara orolig över vem som ska klara av att hantera allt eventuellt strul som en direktsändning innebär, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

SVT vill inte bekräfta programledarna

Huruvida de två kommer göra en ny version av låten eller anspela på den under tävlingen är oklart, men för tv-tittarna som minns den roliga mellanakten är det en programledarnyhet att glädjas åt! Uppgifterna är än så länge inte bekräftade av SVT, som kommer presentera programledarna senare i vinter. Artisterna som tävlar i programmet avslöjas den 1 december på en presskonferens.

Uppgiftslämnaren säger till Aftonbladet att programledarduon kommer få mycket tid tillsammans i rutan.

Björn Gustafsson.
Björn Gustafsson slog igenom i Melodifestivalen 2008.

– Tillsammans kommer de båda att kunna bjuda på show, det behövs nu när det bara ska vara sex låtar i varje deltävling. Programledarna får mycket tid att fylla ut. Men jag har hört att man antagligen kommer ta tillbaka att finalisterna sjunger om sina låtar också. Det har verkligen varit utskällt de senaste åren sen man slopade det momentet

Annons
Annons