Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carina Bergfeldt: Folk får jämföra mig med Skavlan

15 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT.
Utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt bevakade USA-valet på plats – men nu är hon hemma igen och redo för att axla rollen som programledare i en pratshow.
Nu berättar hon om sina tankar kring att bli jämförd med Fredrik Skavlan, vad hon ångrar från tonåren och vad som får henne att gråta.
Annons
5 saker du inte visste om Carina BergfeldtBrand logo
5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt

Hur vill du att din nya pratshow ska bli?

– Jag ser framför mig en mix av kända personer och okända personer som har nåt spännande att berätta. Det jag inte vill är att det ska bli en plats för människor att bara prata om sin nya bok eller sin nya skiva.

Du kommer antagligen jämföras med Skavlan – hur känns det?

– De flesta programledarna är män, så redan där är det en stor skillnad. Skavlan har också gjort 20 säsonger, men även han var nybörjare en gång. Det jag kan vara orolig för är att Skavlan har en helt annan budget, och har spelat in vissa avsnitt i USA där typ Jay Z kommit. Det här kommer ha svenskt fokus. Men om jag får människor att berätta bra historier är jag nöjd, då får de jämföra mig med Skavlan bäst de vill.

Är en pratshow drömjobbet – eller kommer du vilja tillbaka till korrespondentlivet?

– Med risk att vara otacksam är inte drömjobbet. Jag fick frågan och kände "shit vad kul". Men det är inget jag gått och skränat efter. Jag tycker det är förbaskat roligt att gör begriplig tv, och få folk att känna sig smartare. Jag får många snälla mejl folk som känner att de förstår bättre och har lärt sig saker av min journalistik, och det vill jag ta med mig till en talkshow. Jag och min man vill absolut ut igen i världen.

Annons

Vad har du alltid i din handväska?

– Jag ska kolla... Just nu är det plånbok, två blöjor, wetwipes, handwipes och kex åt Hamilton. Så kul var det!

Vilket är ditt sämsta köp?

Jag är en av få i Sverige som lyckats förlora på en bostadsaffär i Stockholm. Jag köpte en lägenhet precis innan bostadsmarknaden tokdök. Sen köpte jag ett par snordyra skor med typ silverdöskallar på som var 14 cm höga som kostade mycket pengar. Jag hade på mig dem i ungefär 12 minuter på Kristallen innan de åkte av. Jag ska nog undvika dyra högklackade skor.

När grät du senast?

– Igår, jag gråter varje dag nu. Att få barn gör en till en gråtmaskin, jag kan titta på när han äter gröt och börja gråta för att han är så gullig.

Vilket råd skulle du vilja ge ditt 17-åriga jag?

– Herregud, 17-åriga jag åkte till Istanbul och blev ihop med en bra mycket äldre turk och hade 52% frånvaro i skolan – jag tror inte ett råd skulle räcka, jag skulle ta med henne till ett annat land, låsa in henne och säga: "skärp dig". Men jag skulle säga att det blir bättre, hetsa inte, och var inte ihop med en man som behandlar dig som skit.

Annons

Bästa drinken?

– Jag gillar inte alkohol, men när jag dricker så dricker jag mjölkdrinkar som white russian, eller en vodka redbull.

Vilket är ditt smeknamn på din partner?

– Pumpkin, men jag minns inte varför det blev så.

Vilken är din bästa skämslåt?

– Åh, haha. Det är E d fest med Anna Untz. Den här "Är det fest, får man komma", mitt barn älskar den. Bara jag säger så börjar han skratta. Jag har förstört honom.

Vem var du i Spice Girls?

– Jag var någon av dom bonnigaste, typ Baby Spice. Jag var absolut inte Sporty Spice eller Posh.

Vad googlade du senast?

– Jag kan gå in och kolla… Jag googlar ju saker varje dag. "Blommor leverans idag" har jag googlat, en av mina bästa vänner har lyckats med något hon försökt med i flera år, så jag vill hylla henne för det.

Läs mer:

Annons