Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

SVT-profilen Carina Bergfeldt lever under dödshot

09 okt, 2020 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Carina Bergfeldt hotas till livet.
Att vara en känd tv-profil precis som SVT:s Carina Bergfeldt är inte bara guld och gröna skogar. Nu har mamman och journalisten Carina Bergfeldt fått dödshot skickade till sig.
Annons
Chrissy Teigen och John Legends kärlekshistoriaBrand logo
Chrissy Teigen och John Legends kärlekshistoria

SVT:s före detta USA-korre Carina Bergfeldt, 40, som snart är i akt att ta över rollen som programledare i det populära programmet Skavlan – som numera leds av Fredrik Skavlan, har nyligen fått obehagliga hot skickade till sig på jobbet.

Carina lever tillsammans med den danske maken Jesper Zølck, 41, och efter en lång gravidkamp fick paret tidigare i år den lille sonen Hamilton.

”Gav en del av mitt hjärta till en ny herre på denna Alla Hjärtans Dag. Han är född lite för tidigt, han har lite svårt med andningen, men han har varit omringad av fantastisk personal sedan första minuten av sitt liv”, skriver hon på sin Instagram.

Carina Bergfeldt öppnade upp sig om tuffa uppväxten

Sommaren 2019 kunde man höra Carina Bergfeldts sommarprat, i vilket hon bland annat berättade om sin uppväxt, och om det psykiska våld hon utsattes för av sin egen pappa. Under ett segment i sommarpratet berättade Carina om när hon som barn, under en period, inte hade någon att leka med, varpå pappan svarade:

Annons

”Jag förstår det. Carina, jag vill att du ska minnas det här. Ingen kommer stå ut med dig, för du har en så vidrig personlighet.”

Avsändare dödshotade Carina Bergfeldt

Under natten till idag, publicerade Carina Bergfeldt ett Instagram-inlägg innehållande ett mejl, som fått många att reagera, eftersom avsändaren hotar med att döda henne.

”Din pappa hade rätt – du är vidrig! Trump – bulldozer? Aftonbladet och DN spekulerar vad som kan hända efter Trumps död. Jag kan också spekulera…”, skriver avsändaren som titulerar sig själv ”KL” i ett mejl till Carina Bergfeldt enligt en skärmdump som hon publicerar på sin Instagram-sida.

Avsändaren av mejlet fortsätter:

”Tänk för ett ögonblick din Jesper som en ensamstående pappa?”.

Intill skärmdumpen med dödshotet skriver Carina Bergfeldt själv ”I Public Service tjänst”, och inlägget har redan fått många stöttande kommentarer från både kollegor, vänner och supporters.

”Idioter bakom sina små äckliga skärmar. Som känner sig så tuffa när dom dödshotar kvinnor”, skriver kriminologen tillika genusvetaren Nina Rung.

LÄS MER:

Annons