Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Carina Bergfeldt gör ny säsong av sin pratshow i SVT – efter Skavlans besked

20 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPillan Thelaus/TT.
Carina Bergfeldt gör en till säsong i SVT.

Fredrik Skavlan slutar som programledare för intervjuprogrammet Skavlan i höst.
Nu berättar Carina Bergfeldt att hon kommer göra en till säsong av sitt självbetitlade intervjuprogram som gjort succé på SVT under våren.
”Jag har fått frågan av SVT om jag vill göra en säsong till av min talkshow och har tackat ja till det”, skriver hon på Instagram.

Annons
Visste du det här om Carina Bergfeldt?Brand logo
Visste du det här om Carina Bergfeldt?

På tisdagen gick Fredrik Skavlan och SVT ut med att man lägger ner det hyllade intervjuprogrammet Skavlan efter 25 säsonger. I höst sänds 12 avsnitt, och sedan går programledaren vidare till andra projekt.

– Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan i pressmeddelandet.

I samband med det avslöjar nu Carina Bergfeldt att hon tar över och gör minst en säsong till av sitt intervjuprogram Carina Bergfeldt på SVT. Under vintern och våren sändes en säsong av intervjuprogrammet, som ersatte Skavlan medan Fredrik Skavlan var på pappaledighet.

Annons

”I går kväll träffade jag den här förtjusande herrn här i Oslo. Han berättade då för mig att han bestämt sig för att sluta med Skavlan efter den här säsongen, något som han gick ut offentligt med nu vid lunch. Det ska villigt erkännas att jag blev lite paff, men jag förstår honom. Herregud, 25 säsonger är mycket. Jag har fått frågan av SVT om jag vill göra en säsong till av min talkshow och har tackat ja till det. Sen får vi se”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.

Carina Bergfeldt gör en till säsong i SVT efter Skavlan

Hon konstaterar att hon kommer tillbaka med sitt intervjuprogram nästa vår, eftersom Skavlan fyller den luckan under hösten.

”Så hösten 2021 får ni hänga med Skavlan på fredagkvällar kl 21. Och samma tid nästa vår hoppas jag att ni vill hänga med mig”, skriver journalisten.

Hon passar också på att tacka Fredrik Skavlan för allt stöd – det var nämligen på hans initiativ som hon erbjöds göra Carina Bergfeldt från första början.

”Fredrik, tusen tack för all pepp från dig under den här säsongen. Du har varit så himla fin mot mig. Hoppas att du får en massa bra gäster i höst, men spara några åt mig”, skriver hon med glimten i ögat.

Att Carina Bergfeldt återvänder som programledare för ett intervjuprogram är ett glädjebesked för många. Kort efter att ha publicerat inlägget hade Carina Bergfeldts kommentarsfält fyllts av glada tillrop och uppmuntrande emojis.

Annons