Lill Lindfors och Ruben Östlund om löneförhandling
Slå på ljud

Det var i fredags som tidigare USA-korrespondenten Carina Bergfeldt hade premiär för sin pratshow på SVT – Carina Bergfeldt. I sitt första avsnitt gästades hon av bland annat statsministerparet Stefan och Ulla Löfven, en intervju som fått stort genomslag. Hon intervjuade också artisten Benjamin Ingrosso, och Sofie Jahn vars pappa fängslades efter att ha utsatt flickor för sexuella övergrepp på hästgården där han bodde med sin familj.

Den breda kombinationen av gäster verkar ha varit ett framgångskoncept. Nu står det nämligen klart att premiären blev en solklar succé, med nästan två miljoner tittare – 1 964 000 personer kollade på Carina Bergfeldt.

Programledaren är både glad och hungrig – även om hon är nöjd så hade hon velat få ännu fler tittare.

– Jag är superglad! Det är klart att när man ändå är där uppe och nosar hade jag velat passera två miljoner. Bossarna på SVT säger att jag är orealistisk, säger Carina Bergfeldt till Göteborgs-Posten.

Carina Bergfeldt slår Skavlan stort

På Instagram visar programledaren hur hon fått tårta av sina chefer för toppsiffrorna.

”1.964 miljoner svenskar bänkade sig framför talkshowen i fredags.”Är det bra?”, frågade jag bossarna på SVT.”Det är en dundersuccé”, sa de och kom med tårta.Vad glad jag blir!” skriver hon till bilderna på tårtan.

Carina Bergfeldt tar över pratshow-platsen efter rutinerade Fredrik Skavlan, som haft Skavlan på SVT i många år. Nu när Skavlan gått på pappaledighet har han dock blivit av med tronen – Carina Bergfeldts säsongspremiär hade över 600 000 fler tittare än Fredrik Skavlans motsvarande säsongspremiär 2020. De senaste fyra åren har han inte haft lika bra siffror som sin efterträdare.

Nu blickar Carina Bergfeldt framåt, och hoppas kunna fortsätta hålla höga publiksiffror, och att tittarna ska tycka om programmen som kommer.

– Nu gäller det bara att behålla så många av dem som möjligt. Jag ska göra mitt bästa, säger Carina Bergfeldt till GP.

Läs mer:

Så hyllas Carina Bergfeldt efter premiären av nya talkshowen

Carina Bergfeldt: Folk får jämföra mig med Skavlan

Stefan Löfvens oväntade kärleksråd till Benjamin Ingrosso