Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Carola Häggkvist hyllas – efter nya dramat i tunnelbanan

09 okt, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Carola Häggkvist
För några år sedan blev Carola Häggkvist färd i tunnelbanan mycket uppmärksammad.
Sedan dess har hon hållit sig ovan jord – fram till nu.
Annons

I fredags hölls galan Tillsammans för Världens barn. Under kvällen samlades pengar in för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet, och dessutom bjöds det på underhållning.

5 snabba med Carola om artisterietBrand logo
5 snabba med Carola om artisteriet

Carolas nya drama i tunnelbanan

En av artisterna på scenen var ingen mindre än Carola Häggkvist. Men resan till galan gick inte alls som planerat, något som hon själv berättar om.

Fastnade i trafikkaoset imorse på väg in till SVT & kvällens viktiga Världens barn-gala. Fick hoppa av bilen vid Danderyd och springa ned i tunnelbanan! Papiljotterna och ögonpadsen åkte av i all hast medan Alva fick fortsätta med bilen där ALL packning var”, skriver hon och fortsätter:

”Spärrvakten tittade lite extra på mig när jag kom rusandes och frågade om en biljett till stadion och hur man går tillväga idag.. (sist var under snökaoset 2008 eller 09 nånting, minns ni?)”.

Annons

Det Carola anspelar på är en video som hon själv lade upp 2016 där hon för första gången på flera år åkte tunnelbana. Den uppmärksammades bland annat för att hon plankade, men det är en läxa som hon lärt sig.

”Jag sprang igenom spärrarna efter att jag blippat mitt kort och hann precis missa ett tåg.. Ååh tänkte jag, jag vill inte komma försent till min utsatta tid kl 10.00 i sminket, sen soundcheck med kameror. Plus att jag vill visa respekt för mina kollegor & viktiga sändningen! Jag satte mig lugnt ned och väntade.”

Räddades av ”vänliga pensionärer”

Men det var inte slut på strulet bara för att Carola hade lyckats ta sig ner i tunnelbanan.

”Jag ser mot mobilen och märker att jag haft några missade samtal och det är Alva som ringer med panik i rösten; du har bilnyckeln och bilen har gått i baklås! Jag kunde höra hur den stod å tutade med fulla sirener.. Vi möttes halva vägen var i trappen och jag hörde hur nästa tåg var på väg in mot perrongen. Jag sprang ned för trapporna och in i vagnen, satte mig försiktig på ett säte med mina två väskor och tittade lite runt omkring mig”, skriver Carola och berättar vidare att tiden nu blivit knapp men att det fanns en räddare i nöden.

Annons

”För långt för å hinna till kl 10.00 Alla taxi bilar var upptagna och då en personbil svängde in för å stanna och släppa av någon så tänkte jag tanken att jag kanske kan få lifta med den bilen några kvarter bort. Jag gick upp till dem o lät dem förstå att jag hade en fråga.. De var ’vänliga pensionärer’ sa de o körde mig till SVT så jag kom fram på minuten!”.

Och i kommentarsfältet råder glada tongångar.

”Otroligt! Vilken energi du har och vilken glädje du sprider”, skriver en person.

Haha du är fantastiskt”, kommenterar artistkollegan Mariette Hansson, och de som till sist hjälpte Carola att hinna i tid skriver också.

”Hej Carola! Vad kul att just jag och min man Tommy fick köra dig till SVT”, skriver chauffören.

Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottetBrand logo
Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons