Carola Häggkvist dotter Zoe har hunnit bli elva år gammal, och verkar ha fått sin mammas intresse för musik och artisteri. Dottern går i musikklass och tycker om att sjunga – och Carola uppmuntrar gärna hennes kreativa sidor.

– Hon är så pass liten nu att jag måste dels ta med henne, men så går hon på musikskola nu och tycker det är roligt, hon är musikalisk. Hon dansar och är ganska estetisk, håller på och klipper och designar lite kläder och så, berättar artisten i Efter fem.

Programledaren Tilde de Paula Eby undrar om det är oproblematiskt för Carola om hennes dotter skulle vilja ha en egen artistkarriär i framtiden – men artisten är mer inne på att Zoe ska få se musiken som roligt och lek.

– För det första måste det få vara lekfullt och skojigt, och det är det för dem faktiskt, de ser verkligen fram emot det här. Så när det inte blev 18 konserter så tyckte de att det var jättetrist. Hon tycker det är roligt, säger Carola.

Carolas oro för dotterns framtida karriär

Hon fortsätter:

– De är inne på nätet och alla håller på och dansar. Det är egentligen bara att stötta hennes intresse tycker jag. Men jag tvivlar på att hon kommer fortsätta... eller det vet jag inte.

– Finns det någon oro från din sida, att det här är en tuff bransch att gå in i, undrar Tilde de Paula Eby.

Carola erkänner att hon kan känna oro – men menar också att hon skulle kunna skydda sin dotter i branschen på ett annat sätt än hur hon hade det som ung.

– Ja, det är klart, det är det, men livet är också tufft, alla branscher är lite speciella. Då kan ju jag också ledsaga henne. Jag känner mig rätt trygg i att man fått mycket erfarenhet ändå, säger hon.

Läs mer:

Carolas bakslag i jakten på kärlek: ”Livet som kändis…”

Tilde de Paula Eby är TV4:s julvärd – egna orden om uppdraget

Unika kändisbilderna i Sagolika kvinnor-kalendern 2021

Mer läsning

Femina