Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carola om otäcka eldsvådan med dottern: “Hennes täcke började brinna”

15 dec, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
carola
I veckan började det brinna hemma i det rum som Carola Häggkvists dotter Zoe låg och sov i. Nu berättar Carola själv om hemska natten som kunde slutat riktigt illa.
Annons
Carola regerar på sin stilresa - genom tidernaBrand logo
Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna

Nu öppnar Carola Häggkvist, 55, upp om branddramat ute vid Steninge slottsby i Sigtuna. Under natten till tisdagen började det brinna hemma i huset där Carola och dottern Zoe, 12, låg och sov.

”Vaknade upp med ett ryck imorse vid 04.20 då både brandlarm och doften av rök slog emot mig i sovrummet. Zoe sov vidare medan jag slet bort hennes täcke som hade börjat brinna emot elvärmaren som stod alltför nära sängen”, skriver Carola nu på sina sociala medier samtidigt som hon förklarar att täcket Zoe använde hade glidit ur sängen.

Carola och dottern Zoes turbulenta natt

Carola berättar även att hennes ”gamla trähus” har en del tätningsskador, och att pannan då och då lägger av vilket gör att det lilla hushållet är i behov av dessa elvärmare under vinterhalvåret.

Annons

”Men nu måste vi nog ta och se över detta! Elräkningen blir ju inte den mest effektiva heller. Bondromantikens baksida när kylan slår till. Brandlarmet tjöt som en ivrig siren att jag trodde vi skulle väcka halva slottsparken. Försökte stänga av den ena detektorn som stod o blinkade med insikten att jag inte hade någon som helst aning om hur eller var jag ens stänger av den”, fortsätter hon förklara om den turbulenta natten då elden tog fart i hennes hem.

Dottern Zoe sov sig igenom brand-dramat

Det tog ett tag för Carola att få ner och få tyst på brandlarm i huset, och hon förklarar att det var svårt att hålla fokuset samtidigt som det var rökigt och alla brandvarnare tjöt ljudligt. Den andra brandlarmet som gick satt i taket ovanför trappan.

”Den brandvarnaren var lättare att få ned och jag tog en skruvmejsel och fick bort batterierna på baksidan. En varnare kvar nu.. den i Zoes rum. Jag ringde Jimmy som bor i närheten. Jag kom direkt till telefonsvararen”, säger Carola som fortsatte försöka få hjälp från ex-pojkvännen Jimmy som bor i närheten.

Här latjar dottern Zoe och Carola runt lite strax innan det var dags för årets Let's Dance-säsong.

Carola fick hjälp av ex-pojkvännen Jimmy

Tillslut svarade Jimmy Källqvist, 51, som klev i sina kläder och kom för att hjälpa henne med det sista brandlarmet som fortfarande stod och tjöt i Zoes rum.

”Jag öppnade upp de flesta fönster i huset o stoppade om Zoe som fortsatt låg o sov ovetande. Efter att Jimmy fick tyst på det sista larmet kom säkerhetsbolaget efter en stund o gjorde sitt jobb.”

Ex-killen Jimmy Källqvist fick komma till undsättning då Carola inte kunde få tyst på alla brandlarm.
Annons