Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carola slår tillbaka mot kritiken efter Eurovision song contest

24 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT/SVT.
Carola Häggkvist med ljudteknikers hand i Eurovision.
Carola Häggkvist var den som delade ut Sveriges jurypoäng i lördagens Eurovision song contest-final – men tv-framträdandet blev inte riktigt som hon hade tänkt sig.
När hon syntes inför publiken på närmare 200 miljoner människor så var en ljudtekniker i bild, vilket fick henne att tappa tråden.
Nu väljer Carola att försvara sig mot kritiken och slå tillbaka.
Annons
Carola regerar på sin stilresa - genom tidernaBrand logo
Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna

Att synas i rutan i Eurovision song contest innebär att man har en publik på omkring 200 miljoner människor som kollar på en, vilket så klart kan göra vem som helst nervös.

När Carola på lördagskvällen skulle presentera Sveriges poäng så blev allt fel. När hon är med i sändning så har hon först sällskap av en ljudtekniker som håller på med hennes kläder, vilket fick henne att tappa tråden på vad hon skulle säga.

Nu väljer Carola att försvara sig på Instagram, och slå tillbaka mot de som har kritiserat hennes framträdande, där hon också pratade om sin egen Eurovision-resa, utöver att bara dela ut poäng. Framförallt kritiserar hon SVT Nyheter, som lagt upp en artikel där det framstår som att det är artisten som gjort än miss snarare än produktionen.

Annons

”Kära nån, vad är det frågan om egentligen när jag ser att SVT gör en pudel och lägger över teknik fadäsen på mig?! Med avsändare ’SVT nyheter’ inatt för å skydda sig själva. Jag blir uppriktigt illa till mods över agerandet. När det är några sekunder kvar innan Sverige ropas upp för poängröstningen i esc ser jag i min högra ögonvrå den långa svartklädda ljudteknikern komma emot mig med långsamma obesvärade steg och sluddrar något om micken (som jag redan hade frågat 2 ggr innan om den satt på plats för säkerhetsskull och fick ett ja till svar) Jag sa försiktigt att ’vi är i sändning nu’ och tänkte bara att det här är ju helt otroligt och händer bara inte”, skriver Carola i ett av flera Instagraminlägg om händelsen.

Artisten förklarar att hon inte kunde göra annat än att le och försöka samla sig efter teknikmissen, och att hon själv hade stått redo länge för att göra det hon skulle. Hon menar också att SVT visste om vartenda ord hon skulle säga.

Annons

Carolas ilska mot SVT efter orden

Carola skriver också att hon var rädd för att uppfattas som självupptagen för att hon pratade för länge, men säger att hon fick höra att hon skulle ta sin tid för att hon är en Eurovision-ikon som har tävlat tre gånger och vunnit en.

Artisten erkänner att hon uttalade ett ord fel, men att hon fick höra att det bara var charmigt efteråt – bara för att senare kritiseras på SVT Nyheter.

”Att jag snubblade på ett ord; ’contestants’ var min enda ’miss’ och jag gjorde så gott jag kunde av det. Visade att jag faktiskt var lite nervös. ’Mänskligt och ’charmerande’ sa de i kontrollrummet efteråt. Och att de var super stolta och nöjda. ’Att en så stor stjärna som du kan visa att du också kan bli nervös blev bara till din fördel’ osv. Nu vänder de, svt själva, mina ord som skydd mot sin egna obegripliga fadäs då teknikern syns med råge i rutan med armarna framför mig och har noll koll att vi faktiskt är i sändning.. Det borde inte kunna ske! Helt obegripligt”, tycker artisten.

Annons