Carola Häggkvist på scen.

2:17

Efter reklamen: Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna

(2:17)

Carola Häggkvist hade börjat på finalvittring i Let's dance när hon plötsligt valde att lämna programmet tidigare i veckan. Artisten förklarade sitt beslut att hoppa av tävlingen i flera långa inlägg på Instagram, där hon bland annat konstaterade att hon drabbats av utmattningssyndrom av den hårda träningen och pressen, och blivit ordinerad av läkare att vila och ta det lugnt. Samtidigt hade hon också kämpat med flera jobbiga skador under hela säsongen.

Tobias Karlssons starka ord efter Carolas beslut att lämna TV4-tävlingen

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattningssyndrom. Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av Lets dance-tåget som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev Carola på Instagram efter beskedet i tisdags.

Carola söker hjälp för att hantera sin stress och utmattning

Nu berättar Evighet-artisten att hon valt att söka hjälp för sin psykiska ohälsa och stress, och att hon har insett att det är många år av känslor som hon nu behöver ta tag i och jobba med.

”Imorgon ska jag till en doktor som är stresshanterare och jag förstår att jag kuvat många känslor i det undermedvetna i väldigt många år. Med allt man utsatt sig själv för och upplevt men inte hunnit bearbeta efteråt. Bara sprungit vidare på nästa boll. Trodde det skulle bli lättare med åren och erfarenheten. Men snarare tvärtom på många plan. Livet. Det är skört men också så vackert, starkt, ärligt och äkta i all vår sårbarhet och kärleksfullhet”, skriver artisen ärligt på Instagram.

Carola lämnar Let's dance av medicinska skäl – efter kampen

I kommentarerna till inlägget stöttas artisten av kända vänner som Sonja Aldén, Agneta Sjödin, Gabriel Forss och Micael Bindefeld.

Utvald läsning

Femina