Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Carolas glada besked om kärlekslivet – efter hjärtekrossen

05 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografMAGNUS SANDBERG/Aftonbladet
Artisten Carola Häggkvist har varit singel i drygt tre år.
I en ny intervju med Expressen berättar hon om hjärtesorgen genom åren och kastar dessutom ljus på dejtinglivet i dag.
– Jag är jättehärlig att vara ihop med, men jag är kräsen, berättar stjärnan.
Annons
5 snabba med Carola om artisterietBrand logo
5 snabba med Carola om artisteriet

Schlagerstjärnan Carola Häggkvist är aktuell med en stor julkonsert tillsammans med manliga artistkollegan Måns Zelmerlöw. Artisten själv, som har en välkänd kristen tro, känner stark koppling till högtiden.

I en ny intervju med Expressen reflekterar hon över ensamheten hon upplevt under högtiden genom åren.

– Det har varit krossad kärlek, och ett barn varannan jul, säger hon till tidningen. Hon avslöjar samtidigt att kärlekslivet så sakteliga börjar vakna till liv på nytt, efter tre år som singel.

Carola Häggkvists kärleksliv genom åren

Carola slog igenom tidigt och har levt i rampljuset sedan tonårstiden. Därför har även hennes romantiska relationen hamnat i strålkastarljuset.

År 1990, vid endast 24 års ålder, gifte hon sig med norska Runar Søgaard, som också är pappa till sonen Amadeus. Under tio år hade de ett stormigt och omskrivet äktenskap, som slutade i en ännu mer uppmärksammad skilsmässa år 2000. I fjol avslöjade Carola att hon, redan på bröllopsresan, förstod att något inte stod rätt till.

Annons

Runar sitter i dag i fängelse för bokföringsbrott och grovt skattebrott. Under åren har Carola undvikit att tala ut om skilsmässan från exmaken, för att skydda såren och inte spä på konflikter i familjedynamiken.

– Jag vill egentligen inte ha en massa onödig press på det här. Jag har alltid hela tiden velat att vi ska ha en fungerande och normal pappa- och mammarelation till vår son och en normal dialog. Jag har dock inte upplevt att det har gått. Och jag är inte intresserad av att blåsa upp det mer, det har varit infekterat så länge, berättade hon för Aftonbladet i januari.

Carola och Runar skilde sig år 2000. Då var sonen Amadeus endast två år gammal.
Carola och Runar skilde sig år 2000. Då var sonen Amadeus endast två år gammal.

Efter skilsmässan började Carola träffa trummisen Christian ”Kicken” Lundqvist, känd från rockbandet The poodles. År 2006 började de synas offentligt, men de blev aldrig officiellt ett par och efter en tid rann det ut i sanden.

Annons

Sex år senare adopterade Carola dottern Zoe från Sydafrika och två år därpå skulle Carola träffa mannen som dottern i dag kallar för pappa: basisten Jimmy Källkvist. De träffades genom gemensamma vänner och hade en blomstrande kärlek fram till 2019, när relationen tog slut och övergick till en god vänskap. Jimmy är fortfarande en del av artistens och dotterns liv.

Carola med dåvarande pojkvännen Jimmy, i början av deras relation år 2015.
Carola med dåvarande pojkvännen Jimmy, i början av deras relation år 2015.

Carolas ärliga ord om hjärtekrossen – dottern Zoe blev hennes räddning

I dag har det gått tre år sedan Fångad av en stormvind-sångaren blev singel. Någon ny relation har det inte blivit, trots att hon öppnat hjärtat för kärlek och dejtat.

Så här i juletider är det något hon tänker på lite extra, främst för att hon upplever att det finns en bild och en förväntning av att hennes julfirande är idylliskt. Något som hon tillbakavisar i den nya intervjun med Expressen.

Annons

– Mina jular har verkligen inte alltid varit rosenröda. Det är både skilsmässa och två föräldrar som är borta. Det har varit krossad kärlek, och ett barn varannan jul. Hur kul är det? säger Carola. Hon fortsätter:

– Men sen kom Zoe, och då blev hon nästan min räddning. Det är både fint och lite sorgligt. Så jag har min dotter och jag har min tro. Jag känner mig rik på insidan, har fantastiskt många vänner, och känner mig förtröstansfull även om en del saker suger.

Carolas glada besked om kärlekslivet: ”Några som uppvaktar”

Vidare i intervjun med tidningen berättar hon att hon inte stängt dörren för en romantisk relation, trots att hon upplevt ”krossad kärlek”. Hon berättar till och med att hon har några aspiranter som hon kan se en djupare relation med i framtiden. Om hon lyckas hitta tiden för det, i det hektiska schemat.

Annons

– Om du tänker på det där om jag har någon, ja, då har jag några som uppvaktar mig. Det är jätteroligt. Rent relationsmässigt finns det några trevliga, som jag inte riktigt har hunnit etablera någon mer kontakt med. Alltså jag jobbar lite för mycket märker jag. Det är jobb och Zoe, säger hon till tidningen.

Carola berättar vidare att hon längtar efter en tvåsamhet, men att det hon inte kommer nöja sig med något mindre än det bästa, då hon själv har så otroligt mycket att ge.

– Jag är jättehärlig att vara ihop med. Jag är kramig, påhittig och gullig, men jag är också kräsen, måste jag säga. Jag har träffat några i mitt liv där det klickat, men sen har det inte hållit hela vägen av olika anledningar. Men då kan jag inte ta det näst bästa sen. Det kanske låter illa. Men jag kan inte göra det bara för att, avslutar hon.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons