Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Olle Jönssons avslöjande om dotterns hälsobesvär

02 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografTommy Holl/TT
Olle Jönsson medverkade i Så mycket bättre under hösten.
Då berättade han om en sjukdomskamp som påverkat honom genom åren.
Nu avslöjar han för Hänt att hans dotter fått samma diagnos.
Annons
Se 5 saker du vill veta om Olle JönssonBrand logo
Se 5 saker du vill veta om Olle Jönsson

Dansbandsikonen Olle Jönsson, mest känd som medlem i Lasse Stefanz, har under hösten synts i tv-rutan i samband med sin medverkan i TV4:s populära underhållningsprogram Så mycket bättre.

I ett avsnitt av programmet öppnar han upp om en sjukdomskamp som drabbat honom hårt i livet, delvis eftersom den låg till grund för osanna spekulationer i media.

Nu berättar han att dottern Lina lider av ”samma skit” i en ny intervju med Hänt.

Lasse Stefanz-Olles hälsoproblem – tvingades byta jobb

Olle har tidigare berättat för tidningen om de hälsobekymmer han dragit med under åren.

År 2006 drabbades han av åkomman karpaltunnelsyndrom, som orsakar domningar i fingrarna. Det är ingen livshotande diagnos, men för en musiker, som dessutom var trummis i dansbandet var det ett seriöst hot mot karriären.

Annons

Han löste hotet med att bli sångare i bandet. Efter det väntade en handledsoperation. En operation som tog en oväntat otäck vändning för hälsan.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv, sade han då.

Men det var inte domningarna som bäddade för osanna skriverier i media. Nej, under sin medverkan i Så mycket bättre berättar dansbandsstjärnan att han lider av en annan sjukdom som orsakar skakningar, familjär tremor.

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill, förklarar han.

Olle Jönssons ord om dottern sjukdom: ”Fått samma skit”

I en ny intervju med tidningen berättar han att en läkare, i ett första skede, misstänkte den mycket allvarliga sjukdomen Parkinson.

Annons

– Det är en form av skakningar, det var en läkare som trodde att jag hade Parkinsons sjukdom. Så han skickade mig till en parkinsonsavdelning, men efter en timmes undersökning så sa läkaren att det inte var det jag hade drabbats av.

Familjär tremor, som den slutgiltiga diagnosen sedan blev, är betydligt mindre allvarlig och något som Olle lärt sig att leva med.

Men trots att sjukdomen inte gör ont, så kan det ändå vara besvärligt och Olle Olle tycker att det är tråkigt att dottern Lina Jönsson ärvt sjukdomen av honom.

– Det är ju ärftligt, så min dotter har ju fått samma skit. Men det gör inte ont och vi kan inte dö av det. Så vi får gilla läget, säger Olle.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons