Carola.

Carola Häggkvist valde att lämna Let's dance i början av förra veckan efter att ha drabbats av allt fler hälsoproblem. Hon berättade att läkarna konstaterat att hon hade utmattningssyndrom, och att de ordinerat total vila.

”Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det?”, förklarade Carola på Instagram efter det ovanliga beslutet att hoppa av tävlingen.

TV4 försökte så länge de kunde att behålla Carola i programmet, men läkarnas ord vägde tyngre för stjärnan, som lyssnade på både dem och kroppen och valde vila framför fler veckor av hård träning och stress.

”Det pusslades i alla möjliga och omöjliga förslag från TV4:s sida att försöka ha mig kvar men på läkarens tydliga beordran om vila och på min inre frid om att kliva av ’dans-tåget’ (trots att det går emot alla mina principer om att inte ge upp osv..)”,

Så backades Carola av dottern Zoe i beslutet att lämna Let's Dance

Carolas långa resa tillbaka från sjukdomen

Nu berättar hon på Instagram att hon långsamt känner att hon mår bättre – men att hon fortfarande inte ens kan gå i trappor som vanligt.

”Kropp och själ mår lite bättre.. men jag rör mig långsamt o går ner för trappen med båda fötterna på varje steg medan jag håller mig i räcket.. ja då förstår du att nåt i mig inte riktigt är som det ska”, skriver Carola på Instagram.

Artisten avslöjar också att läkarna gjort en tråkig upptäckt – hennes blodprover visar att det inte står helt rätt till i kroppen. Samtidigt är artisten övertygad om att hon kommer bli frisk så småningom, även om det kan ta tid.

”Några värden från blodproverna är inte helt önskvärda heller enligt läkaren så det blir en lärorik resa att hämta sig ifrån. Men det kommer att gå bra”, skriver Carola på Instagram.

Let's dance görs om – så ändras juryns arbete i TV4-programmet