Amadeus Sögaard är inte bara kändisson till Carola Häggkvist och Runar Sögaard och professionell fotbollsspelare – han har också haft en hemlig dröm.

I sin nya dokumentär på TV3, Amadeus – mer än en son, så avslöjar 22-åringen för sin hyllade artistmamma att han vill gå i hennes fotspår och göra musik på egen hand. I samband med dokumentärens släpp kommer han också släppa sin nya låt Exhibition.

Pappa Runar visste om planerna på musiken tidigare än mamma Carola, då han haft mer inblick i sonens liv som fotbollsspelare.

– Pappa visste för att han varit lite mer involverad fotbollsmässigt. Båda har varit involverade, men jag har bollat fotbollsgrejorna mer med pappa. Jag ville inte att musiken skulle skada fotbollen på något sätt. Jag ville avvakta och se om jag kunde göra både och, säger Amadeus Sögaard till Expressen.

Carola i tårar när sonen berättar

Men när Carola väl får veta sonens hemlighet i dokumentären blir hon så glad att hon bryter ihop i tårar – och vill genast hjälpa Amadeus.

– Hon blev superglad. Det var bara glada miner. Nu är hon väldigt involverad där och ger sina åsikter. Men jag känner att jag har mitt eget sound och står på egna ben musikmässigt, säger han till tidningen, och fortsätter:

– Det var surrealistiskt. Någonstans borde mamma, som har varit med i branschen så länge, vetat från början. Men det kändes nervöst eftersom jag inte visste hur reaktionen skulle vara. Sedan var det skönt att bara få det sagt.

Carola har svårt att tro sonens besked, men tycker att låten är jättebra när hon får höra den.

– Grattis världen, som äntligen får höra dig, säger Carola.

Läs mer:

Amadeus Sögaard: Så var det att växa upp med Carola och Runar

Carola och Runars son Amadeus Sögaard talar ut i egen dokumentär

Carola i stor intervju om uppbrotten: Jag förstod inte att det skulle bli sju resor värre