Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Cecilia von der Eschs privata band till kungahuset – genom maken Fredrik

15 mar, 2022 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
cecilia von der esch
När Cecilia Forss gifte sig med adelsmannen Fredrik von der Esch klev hon in i de kungliga kretsarna. Så här ser familjebanden till kungen, drottningen och de kungliga barnen ut.
Annons
TV: 8 kungliga kärlekshistorier – så träffades de och blev käraBrand logo
TV: 8 kungliga kärlekshistorier – så träffades de och blev kära

Våren 2022 är skådespelaren Cecilia von der Esch, 36, högaktuell som deltagare i Let’s Dance på TV4. Vad alla inte vet är att Cecilia, som tidigare hette Forss i efternamn, har nära band till det svenska kungahuset.

Gift med adelsmannen Fredrik von der Esch

Fredrik von der Esch och Cecilia Forss 2013
I begynnelsen! Fredrik von der Esch och Cecilia Forss på Elle-galan på Grand Hotel i Stockholm 2013.

Hösten 2020 gifte sig Cecilia med juristen och adelsmannen Fredrik von der Esch, 42. Paret som har varit tillsammans i ett decennium har två barn ihop. Första dottern Fredrika föddes 2019 och året därpå kom dottern Theodora till världen.

När Cecilia väntade barn nummer två berättade hon för tidningen Mama om de stora känslorna:

Annons

– Det känns underbart och overkligt på samma gång. De tolv första veckorna var oroliga, men efter det har jag mått fantastiskt bra och känt mig väldigt lycklig, sa Cecilia i magasinet.

Cissi Forss var gravid vid hemliga bröllopet

Det var mitt under graviditet nummer två som Cecilia också passade på att gifta sig med sin Fredrik – i smyg. Först efteråt meddelade hon den glada nyheten på Instagram.

”JAAA! För en vecka sen fick jag honom – mitt livs stora kärlek, och med det har jag även bytt namn! Men bara efternamnet. Förnamnet är detsamma”, skrev Cecilia.

Hon bekräftade därmed att hon nu blivit del av den adliga släkten von der Esch – och klivit in i de finare salongerna.

Maken är drottning Silvias gudson

Cecilia von der Eschs makes familj är nämligen inte bara adliga, de är även nära vän med det svenska kungahuset. Fredrik von der Eschs gudmor är ingen mindre än hennes kungliga majestät drottning Silvia. Två av Fredriks nära vänner är kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

bröllopsgäster Cecilia och Fredrik von der Esch
Cecilia och Fredrik von der Esch var gäster på prins Carl Philips and Sofia Hellqvists bröllop 2015.

Ytterligare en kunglig koppling finns då Fredrik tidigare jobbat på samma advokatfirma som sin nära vän Jonas Bergström, prinsessan Madeleines ex-fästman.

Annons

Fredriks pappa är den framstående advokaten Hans Ulrik von der Esch som gick bort år 2009 vid en ålder av 81. Han var vän och jaktkompis med kung Carl XVI Gustaf.

Kronprinsessans tårar på begravningen

Bland de 200 personer som år 2009 närvarade vid Hans Ulrik von der Eschs begravning i Hedvig Elionoras kyrka på Östermalm fanns hustrun Marianne, sönerna Fredrik och Ulrik, samt drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Christina.

Expressen rapporterade i samband med begravningen att kronprinsessan Victoria grät utanför kyrkan samtidigt som hennes mor drottning Silvia kramade om henne.

Foto: TT

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: 5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll påBrand logo
Se också: 5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll på
Annons