Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Charles kärleksgest till Diana i början av äktenskapet

01 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografRUBA, TT.
Prinsessan Diana och prins Charles på sin bröllopsdag.
Prins Charles och prinsessan Diana var kära i början av sin relation – det menar i alla fall tidigare hovmedarbetaren Dickie Arbiter.
Nu berättar Arbiter om hur prins Charles brukade visa sin kärlek till Diana, på ett busigt sätt.
– De kunde inte hålla händerna ifrån varandra. Charles brukade klappa henne på rumpan med jämna mellanrum, säger han.
Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

Prins Charles och prinsessan Diana var genuint lyckliga under de tidiga åren av sitt äktenskap, oavsett vad tv-serien The Crown visar – det säger i alla fall en hovexpert till Daily Mail.

Dickie Arbiter, som tidigare har varit drottningen pressekreterare menar att serien borde ha en varning i början, på grund av att det är så mycket som inte stämmer mot verkligheten.

I The Crown ses prins Charles vara kall och avvisande mot prinsessan Diana från redan innan de gift sig – något Arbiter menar är orättvist.

– Jag minns när de åkte på turné just efter att ha gift sig 1981 och hon var den första prinsessan av Wales på ungefär 80 år, så det var en stor grej. De kunde inte hålla händerna ifrån varandra. Charles brukade klappa henne på rumpan med jämna mellanrum. Vid vissa tillfällen brukade han till och med klämma den, även i Australien, säger hovexperten, skriver Daily Mail.

– De hade en relation från början. Det fanns genuin kärlek och lycka där.

Annons

Prins Charles sa till Diana att han inte älskade henne

I serien är just parets resa till Australien en bergochdalbana, där paret först avskyr varandra, sedan finner varandra under en period, men där resan avslutas i avundsjuka från Charles håll över att Diana är så omåttligt populär.

Men samtidigt som Dickie Arbiter hävdar att The Crown överdriver det ohälsosamma i prins Charles och prinsessan Dianas relation, finns det också uppgifter om det motsatta. En uppgift är till exempel att prins Charles ska ha sagt till den blivande prinsessan kvällen före deras bröllop att han inte var kär i henne, och att han gifte sig med henne av plikt. En sådan scen är inte med i The Crown – i stället står prins Charles och gråter medan han och mamma drottning Elizabeth står och tittar på fyrverkerierna som skjuts av i hans och Dianas ära.

Läs mer:

Annons