Chers stilresa genom tiderna
0:49

Efter reklamen: Chers stilresa genom tiderna

(0:49)

Slå på ljud

Det är svårt att förstå att artisten Cher har varit i rampljuset i 50 år – hon ser ju knappt ut att vara 50 år. Genom karriären har hon många gånger fått frågor kring hur hon gör för att behålla sitt ungdomliga utseende upp i allt högre ålder. Svaret på frågan är såklart många olika saker – behandlingar, ingrepp, ett visst leverne och inställning.

Cher 1971, med kollegan Sonny.

Courtesy Everett Collection

I en intervju från 1982 delade hon med sig av ett tips från sin mamma.

– Min mamma sa till mig en gång: ”Du vet, du är inte den vackraste, du är inte den med mest talang. Du kommer inte alltid vara yngst, men du är speciell och det är något viktigare med det”, sa Cher i intervjun.

Ikoniska filmoutfits vi aldrig slutar drömma om

Att hon är något speciellt har Cher tagit fasta på under hela karriären, och visat upp med sina spektakulära outfits och extravaganta shower.

1991 släppte Cher boken Forever fit, där hon just diskuterar hur hon håller sig i form och motverkar intrycket av åldrande.

– Det viktigaste är att ge sig själv en ärlig chans. Jag slutade röka, jag tar inga droger. Jag dricker aldrig kaffe och dricker nästan aldrig alkohol eller äter rött kött, så jag ligger i framkant, sa hon i en intervju, och kompletterade i en annan:

– Jag tränar. Jag är ganska duktig med min diet, förutom att jag gillar choklad.

Cher och Winona Ryder i filmen Mermaids 1991.

Orion/Kobal/REX

Föryngrande behandlingen

Förutom att leva hälsosamt har Cher länge gjort behandlingar med Retin-A, vilket är en mer potent variant av retinol. Det började som ett sätt att behandla hennes vuxenakne, men behandlingen motverkar också rynkor.

– Jag vet att Retin-A fungerar. Jag har använt det för att kontrollera min akne. Men vad jag upptäckte är det som alla andra har insett de senaste åren: att Retin-A fungerar som ett föryngrande medel.

8 kändisar som är genier – baserat på deras IQ

Cher sticker dock inte under stolen med att hon har gjort flera plastikkirurgiska ingrepp, och tycker att alla ska göra det som gör dem glada,

– Ärligt talar, när jag såg mitt ansikte fem meter långt på en bioduk, så ville jag göra min näsa, för den störde mig verkligen. Mina tänder har rättats till med tandställning. Det förbättrade formen på min mun. Det kanske är därför folk tror att jag har gjort implantat i hakan och kinderna.

Cher på premiären för Mamma Mia: Here we go again

David Fisher/REX

Källa: Little things.

Mest läst