Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Cher om att bli gråhårig: ”Jag vägrar”

07 jan, 2022 
AvJessica Rådne
Fotograftt
artisten cher
Det långa mörka svallet är ett signum för världsstjärnan Cher. Nu berättar 75-åringen om varför hon aldrig tänker bli gråhårig.
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Sångerskan och skådespelaren Cherilyn ’Cher’ Sarkisian har under sin långa karriär sålt över 100 miljoner album världen över, samt haft roller i filmer som Häxorna i Eastwick, Burlesque och Mångalen. För insatsen i den sistnämnda rullen vann hon dessutom en Oscar i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll.

cher på oscarsgalan
1988 fick Cher ta emot en Oscarstatyett.

Om att åldras i Hollywood har Cher, som idag är 75 år, tidigare sagt i The Guardian att:

– Varje uppriktig kvinna kommer att svara att det inte är kul att bli äldre. Tidigare när jag turnerade brukade vi köra två shower per kväll och sedan gå ut och dansa hela natten lång, men nuförtiden är det som att vi måste vila för att ha ork till nästa kväll.

Annons

Vi kan nog alla skriva under på att minskad ork är ett ålderstecken. Ett annat klassiskt sådant är att bli gråhårig, vilket Cher heller inte har mycket till övers för.

Gråhåriga kändisar i Hollywood

Många kändiskvinnor har valt att dissa hårfärgningar på äldre dar. Jane Fonda, Sharon Osbourne, Helen Mirren och Andie MacDowelll är några exempel, för att inte nämna svenska storstjärnan Lena Endre.

För Cher är den annorlunda. I en färsk intervju med People förklarar hon att grått hår kan vara fint på andra, men inte henne.

– Där är okej för andra tjejer, men jag vägrar bli gråhårig!, säger Cher.

cher i blond peruk
Cher går på event med en blond peruk på hjässan.

Tidigare har Cher gärna testat på nya frisyrer med hjälp av peruk. Till The Daily Mail har hon beskrivit hur mycket glädje det skänkt henne genom åren.

Annons

– Det är inget fel på mitt hår men jag älskar peruker, och har alltid gjort. De kräver så lite underhåll. Det gör det enklare för mig att byta stil.

Därför har Cher skönhetsopererat sig

Cher har heller inte gjort någon hemlighet av att hon tagit till skönhetsoperationer för att bevara ett ungdomligt ansikte. Hon har tidigare skämtsamt kallat sig själv för ”ansiktet utåt för skönhetsoperationer”. Till People gör hon klart att det inte räcker att se ung ut för att ligga på topp i hennes bransch:

– Folk betalar inte pengar för att stå och titta på någon. Man måste leverera också. Och jag har jobbat hela mitt liv för att behålla styrkan i kroppen. Det finns 20-åriga tjejer som inte kan det jag gör.

Foto: TT

Annons