Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dansbandsstjärnan Christina Lindberg egna ord om skilsmässan

17 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografCarolina Byrmo/Aftonbladet/TT
Christina Lindberg.
Christina Lindberg och Tommy Wigardt hade varit gifta i nästan 20 år när de i somras bestämde sig för att skilja sig.
Nu berättar De sista ljuva åren-sångaren om separationen, och varför exparet fortfarande bor tillsammans.
– Det har hänt så himla mycket i våra liv, vi kände att vi behövde ta det här beslutet, säger Christina till Hänt.
Annons
10 kändispar som fortsatt jobba med varandra trots att de gjort slutBrand logo
10 kändispar som fortsatt jobba med varandra trots att de gjort slut

Efter nästan 20 år som gifta skilde sig dansbandsstjärnan Christina Lindberg från maken Tommy Wigardt. Paret, som också var styvsyskon, då Tommys pappa var Christinas styvpappa, hade då gått igenom flera tunga perioder. Tommy hade varit svårt sjuk i cancer och covid, och tvingats genomgå stamcellsbyte.

”Vi har haft det mycket tufft och det gäller inte bara Tommys sjukdom.Därför tog vi det gemensamma beslutet att skiljas som vänner. Jag älskar honom fortfarande och vad framtiden ger vet man aldrig”, skrev Christina Lindberg till Hänt.

I en ny intervju med sajten konstaterar dansbandsartisten att skilsmässan inte var en spontan ingivelse, utan något som vuxit fram.

– Det har varit en process kan man säga. Det är inget som kommit hastigt. Vi har båda känt att det varit nödvändigt. Vi är jättebra kompisar och det är inte så att vi inte kommer träffas mer. Det har hänt så himla mycket i våra liv, vi kände att vi behövde ta det här beslutet. Det är inget dramatiskt, men visst finns det en sorg i det hela, säger hon till Hänt.

Christina Lindberg och Tommy Wigardt.
Tommy Wigardt och Christina Lindberg var gifta i nästan 20 år.

Bor fortfarande med exmaken

Ex-paret har inte hunnit flytta isär ännu utan bor fortfarande tillsammans, och Christina vet inte var hon ska bo i framtiden.

Annons

– Ja, det gör vi, men det är klart att vi känner att vi vill sälja huset. Sedan har vi huset i Spanien. Det ska vi ha kvar tillsammans ännu så länge. Sedan får vi se. Någonstans känner jag att hela Sverige är min boning. Jag måste inte veta exakt var jag ska bo, jag funderar nästan på att bo i en husvagn.

Christina Lindberg har inte träffat någon ny man efter separationen, och fokuserar på kärleken till sina hundar och sina nära och kära.

– Jag har kommit på att kärleken är så stor, så vid. Det handlar inte bara om kärlek till en man. Jag tänker inte ens så, faktiskt! Jag har mina barn, min syster, mina vänner. Kärleken är så stark.

Annons