Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Chuck Norris offrade karriären för sin fru

18 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
På 80-talet var han en av de främsta actionskådespelarna – men på senare dagar fick Chuck Norris andra prioriteringar.
När hans älskade fru Gena O'Kelly diagnostiserades med en kronisk sjukdom valde skådespelaren att lägga karriären på hyllan för gott, för hennes skull.
– Jag gav upp min filmkarriär för att fokusera på Gena. Jag tycker det är så viktigt, har Chuck Norris sagt.
Annons
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns

Med en lång rad actionfilmer på 80-talet och den populära tv-serien Walker, Texas Ranger har Chuck Norris förtjänat titeln som actionhjälte. Den amerikanska skådespelaren, som slog igenom redan 1969 men fick sina stora framgångar först ett decennium senare, har blivit en ikon för sin stenhårda framtoning. Mellan 1968 och 1974 var Norris obesegrad i karate, en förmåga han tagit med sig in i sin yrkesutövning som skådespelare också.

Paret med sina tvillingdöttrar 2001.

1998 gifte sig stjärnan med modellen Gena O'Kelly, och paret har två barn tillsammans. Men efter 15 år som gifta fick paret tunga nyheter – Gena diagnostiserades med den kroniska sjukdomen reumatoid artrit. För att undersöka henne skulle hon genomgå MRI-röntgen, och gavs ett kontrastmedium för att bilderna skulle bli tydligare. Men hon reagerade illa på medlet, och efter en månad kände hon brännande känslor i olika delar av kroppen.

Annons

– Jag var på akuten 5-6 dagar på raken och symptomen blev allt värre, den brännande känslan fortsatte spridas genom min kropp, har Gena berättat.

– När jag kom dit frågade de mig vad som var fel och jag kunde säga att jag inte visste, att jag inte mådde bra, att det brände som om jag hade syra i kroppen.

Läkarna insåg till slut problemet

Läkarna tog test efter test, undersökte om Norris hustru hade Parkinsons eller hade drabbats av cancer – men efter lång tid kom de fram till orsaken: gadoliniumförgiftning. Gadolinium var ämnet som hade använts för att öka kontrasterna på MRI-röntgen.

Med hjälp av en behandling i Nevada kunde Gena långsamt återvända till sitt normala liv. Vid sin sida hade hon hela tiden maken Chuck Norris, som valde att lägga filmkarriären på hyllan för att finnas där för sin fru.

– Min underbara man låg på soffan bredvid mig hela tiden, och han läste till och med 17 böcker för mig, har Gena berättat.

Chuck Norris och Gena O'Kelly i Tyskland på julmarknad.

För Chuck Norris var det självklart att välja familjen framför karriären, och han har inte varit med i något sedan 2014.

– Jag gav upp min filmkarriär för att fokusera på Gena. Jag tycker det är så viktigt, har han sagt.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons