Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är allt du vill veta om Claes Eriksson

29 sep, 2023 
Claes Eriksson från Galenskaparna och After Shave
Claes Eriksson gjorde fullkomlig succé i gruppen Galenskaparna och After Shave. Men hur mycket vet du egentligen om humorstjärnan? Här är allt du vill veta om Claes Eriksson!
Annons
Här är Sveriges absolut roligaste ortsnamnBrand logo
Här är Sveriges absolut roligaste ortsnamn

Claes Eriksson är sannerligen en man med många strängar på sin lyra. Han är framför allt känd som medlem i humorgruppen Galenskaparna och After Shave, och kan titulera sig som allt från regissör och manusförfattare till revyartist, komiker och skådespelare – ja, till och med kompositör.

Tack vare insatserna i Galenskaparna och After Shave har Claes Eriksson blivit en av våra mest folkkära och ikoniska profiler. Nu på söndag hyllas han i TV4-programmet Vilket liv! med Rénee Nyberg, för hur han i över 50 år format den svenska humorn och skapat klassiker efter klassiker.

Men hur bra koll har du egentligen på Claes Eriksson? Här är svaren på sex vanliga frågor om stjärnan!

Hur gammal är Claes Eriksson?

Claes Eriksson föddes den 27 juli, år 1950 i Trollhättan. I dag är humorprofilen 73 år gammal.

Annons

När slog Claes Eriksson igenom?

Det var år 1978 som Claes Eriksson, hans bror Anders Eriksson och Kerstin Granlund bildade humortrion Galenskaparna. Tre år senare släppte de sin första LP, och ett år därefter slog de sig ihop med sånggruppen After Shave.

Galenskaparna och After Shave

Tillsammans blev ensemblen en av de mest framgångsrika humorgrupperna genom tiderna – och har producerat otaliga revyer, shower, musikalbum, filmer och serier som har älskats landet över. Några av succéerna som gruppen ligger bakom är exempelvis tv-serierna Macken, med de ikoniska rollfigurerna Roy och Roger, och En himla många program – med karaktärerna Allan Preussen och Farbror Frej.

Säkert känner du också igen de gamla favoritdängorna Macken, Husvagn och Gött å leva som Galenskaparna och After Shave också producerat.

Annons

Vad har hänt med Galenskaparna och After Shave i dag?

Trots den forna succén så blir det emellertid ingenting mer av Galenskaparna och After Shave. I mars meddelade Claes Eriksson att 80-talsgruppen inte kommer återförenas.

– Jag kan inte se att vi gör något tillsammans igen, sa han till Göteborgs-Posten.

Vem är Claes Erikssons partner?

Under många år har Claes Eriksson varit ett par med Anette Otto, som har producerat flera av Galenskaparnas föreställningar och filmer. Tillsammans bor de i lägenheterna i Stockholm och Göteborg samt i sommarhuset i Tjörn.

Claes Erikssons partner Anette Otto
Claes Eriksson och sambon Anette Otto.

Har Claes Eriksson barn?

Claes Eriksson har i dag både barn och barnbarn. Från ett tidigare äktenskap har han de vuxna döttrarna Karin och Stina, samt barnbarnen Holger, Arvid, Bruno och Ebbe.

Hur lång är Claes Eriksson?

Visst kan det ändå vara lite intressant att veta hur långa olika kändisar är, och särskilt de som vi vanligtvis bara ser på tv? Claes Eriksson är 1,76 meter lång.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons