Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Claes Malmbergs dotter gör succé – vill gå i pappas fotspår

20 dec, 2023 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Claes Malmberg.
Claes Malmberg har fem barn med fyra olika kvinnor.
Nu följer yngsta dottern Perla i sin pappas fotspår, och gör succé med sina sketcher.
– Det är ovanligt för människor att se en kvinna som är lika sliskig som en man, säger hon till Expressen.
Annons
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Claes Malmberg är en av landets mest folkkära skådespelare och underhållare – få har gjort lika många teateruppsättningar, filmer och tv-serier som honom. Han har också medverkat i underhållningsprogram som Melodifestivalen, Så ska det låta och Stjärnorna på slottet.

Nu verkar hans dotter Perla Rainey Malmberg vilja gå i sin pappas fotspår, och ge sig in i underhållningsbranschen. Claes Malmberg har fem barn med fyra olika kvinnor, och 19-åriga Perla är yngst av dem alla. Hon och brodern Nelson fick Claes Malmberg tillsammans med exet Fatima Rainey.

Perla Rainey Malmberg har nu gjort stor succé på sociala medier-appen Tiktok, där hon lyckats få över 160 000 följare genom att göra humorsketcher. När hon medverkade på Year on Tiktok 2023-festen som hölls i början av december berättade hon för Expressen att det var ovant att gå på röda mattan utan sin pappa – vanligtvis har hon gått på premiärer med honom.

– Jag har aldrig gjort det här med event så det är skitkul att vara här, sa hon till tidningen.

Tilda Törnqvist och Perla Rainey Malmberg.
Tilda Törnqvist i vitt och Perla Rainey Malmberg i svart på Tiktok-festen.

Jämförs med pappa Claes Malmberg

Perla tror själv att hennes humoristiska videos på Tiktok har blivit populära för att hon vänder på könsrollerna, och gör oväntade saker.

Annons

– Det är ovanligt för människor att se en kvinna som är lika sliskig som en man, det är nog det som har slagit igenom, säger Perla Rainey Malmberg till Expressen.

Nu har hon förhoppningar på att debutera som skådespelare under 2024, men kan inte avslöja i vilken typ av projekt. På frågan om huruvida det är jobbigt att bli jämförd med sin kända pappa är Perla stensäker.

– Det är inte jobbigt. Han är en väldigt talangfull människa som är extremt bra på teater, stand-up och att få folk att skratta, men jag vill inte jämföras med någon i hela världen. Jag struntar i om det är Brad Pitt som är min pappa eller om det är Claes Malmberg, jag vill bara vara mig själv, säger hon.

Annons