Clara och Felix Herngren.

TT
5 saker om Felix Herngren som du kanske inte visste
0:55

Efter reklamen: 5 saker om Felix Herngren som du kanske inte visste

(0:55)

Slå på ljud

Nyligen gick Bonusfamiljen i mål som tv-serie, men fortsättning följer i form av en långfilm som väntas komma lagom till jul nästa år.

Som de flesta vet vid det här laget handlar serien om familjer som försöker få livet med barn och bonusbarn att gå ihop.

Will Smiths barn går i pappas fotspår – det gör Jaden Smith i dag

Så influerade Clara Herngrens liv Bonusfamiljen

Inför avslutningen av seriens första säsong 2017 berättade Clara Herngren, som är en av skaparna, att idén till Bonusfamiljen bland annat kommer från hennes egna upplevelser.

– Jag hade själv levt länge i en bonusfamilj och har alltid varit intresserad av relationer. Jag hade jobbat med tv länge och gick en utbildning till parterapeut där jag hade tänkt bespetsa mig på just bonusföräldrar. Jag hade några bonusföräldrar i terapi hos mig under utbildningen och det var då jag fick idén, sade hon då till tidningen Mama och tillade:

– När jag hade jobbat med tv sökte jag ju ofta efter intressanta uppslag att göra drama av. Och plötsligt fanns de mitt framför mig och liksom också inom mig. Jag tyckte det var som gjort att göra drama av, tillägger hon.

Hon utsågs det året till årets bonusmamma.

Clara och Felix Herngren, som också varit med och skapat serien, gifte sig 2005. De hade träffats ett tag tidigare, men tagit en paus innan de hittade tillbaka till varandra. När de väl bestämde sig för att bli ett par hade Felix tre barn och Clara ett sedan tidigare.

Clara Herngrens tips om att bilda bonusfamilj

I intervjun ger hon tips på hur man kan få en bonusfamilj att fungera.

– Provbo ihop lite först innan ni bestämmer er för att flytta ihop och var beredd på att det kommer att vara utmanande. Inse att du kommer att behöva ta mycket hänsyn, det krävs verkligen att kunna vara vuxen och se saker ur andra människors perspektiv.

Felix och Clara Herngren har tre barn tillsammans: Bill, Iris och Lisa. Pappans tre andra barn kommer från förhållandet med Jenny Myrberg. Fanny, Vera och Leo heter de.

Så lever skådisarna från julkalendern Sunes jul i dag

Clara Herngren har också sonen Nils från ett tidigare förhållande.

Det är en stor bonusfamilj, med andra ord!

Mest läst