Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Courteney Cox om ingreppen i ansiktet: “Såg så konstig ut”

22 feb, 2022 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
courteney cox
I åratal försökte Vänner-stjärnan Courteney Cox hålla fast vid ett ungdomligt utseende. Nu medger hon att hennes diverse skönhetsingrepp gick för långt.
Annons
10 kändisar som vägrar plastikoperationBrand logo
10 kändisar som vägrar plastikoperation

Skådespelaren Courteney Cox, 57, slog igenom på 90-talet i den nu klassiska komediserien Vänner. Då var hon i 30-årsåldern och nöjd med sitt utseende. Med åren började paniken över att åldras i Hollywood växa, och Courteney tog till skönhetsingrepp som botox och fillers med målet att behålla sin ungdom.

– Till slut känner man att ”Åh, jag förändras. Jag ser äldre ut”. Och jag försökte jaga den där ungdomligheten i åratal, säger stjärnan nu i en intervju med The Sunday Times Style.

Vännerna reagerade på ingreppen

courteney cox 2015
Courteney Cox 2015, två år innan hon la skönhetsingreppen på hyllan.

Courteney insåg att hennes vänner talade om hennes utseende bakom hennes rygg. År 2017 tog hon ett beslut att lösa upp alla fillers i ansiktet.

Annons

– Och jag insåg inte att, herre gud, jag ser faktiskt riktigt konstig ut med de där injektionerna och grejerna som jag gjorde i ansiktet, sådant som jag aldrig skulle göra idag, säger Courteney i intervjun.

– För människor snackade om mig, tror jag. Och det kom till en punkt där jag tänkte ”Jag måste sluta. Det här är galet”.

Livet med 13 år yngre Johnny McDaid

courteney cox och johnny mcdaid
Courteney Cox och pojkvännen Johnny McDaid på röda mattan.

Stjärnan menar att pressen på kvinnor att se unga ut är enorm. Samtidigt resonerar hon kring sin egen roll i att som offentlig person spä på idealen.

– Granskningen av dig är intensiv, men jag vet inte om den någonsin kan vara intensivare än din egen (granskning av dig själv), resonerar hon nu.

Courteney menar att hon egentligen inte tänker så mycket på sin ålder. Hennes partner Johnny McDaid är 13 år yngre och de har många vänner som är i 30-årsåldern.

Annons

Testar hellre skönhetsprodukter

I en tidigare intervju med People har Courteney lyft sin pojkvän till skyarna med orden:

– Här är en god lyssnare. Och jag har aldrig träffat någon med ett större tålamod. Han ger goda råd. Jag älskar hans hjärta, hans goda avsikter. Hans moral. Han är extremt begåvad och musikalisk, han är även en poet och författare. Han är så smart, och det tycker jag är riktigt sexigt. Och han är jättesnygg.

Courteney säger till The Sunday Times Style att hon idag nöjer sig med att testa nya skönhetsprodukter.

Källa: The Times, People

Foto: TT

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons