dagny-är-tillbaka-
TV: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare
1:19

Efter reklamen: TV: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

(1:19)

Slå på ljud

”Hej kära följare. Efter en lång tids uppehåll är jag tillbaka på bloggsidan igen”, börjar Dagny Carlsson sitt första egna inlägg på bloggen sedan i maj.

Det var strax efter att Sveriges äldsta bloggare hade firat sin 109-åriga födelsedag i maj som beskedet att Dagny Carlsson blivit tvungen att akut läggas in på sjukhus kom. Sedan dess är det Dagnys väninna och datorlärare Elena Ström, 72, som har stått för uppdateringarna på sidan.

109-åriga Dagny Carlssons hälsning efter svåra tiden: ”Saknar ork”

Dagnys fina gåva till Cancerfonden

Dagny som tidigare bott ensam hemma i sin lägenhet fick efter det förflyttas till ett äldreboende där hon nu tillbringar sina dagar permanent. Vilket innebar att hennes lägenhet på fyra rum och kök i Solna i Stockholm en tid stod tom. Så därför lät hon nyligen meddela att hon valt att skänka lägenheten till välgörenhet, vilket Dagnys vän Elena skrev på bloggen:

”I många år har Dagny sagt att hon önskar ge en gåva till Cancerfonden när det blir dags att skriva sitt testamente. Nu har denna intention blivit verklighet. Hon bor permanent på ett äldreboende och har överlämnat sin lägenhet, 4 rum och kök, till Cancerfonden.”

Så ser Dagny Carlssons nya liv på äldreboendet ut

Dagny Carlsson är tillbaka på bloggen

Men nu verkar det som att Dagny Carlsson själv blivit aningen piggare, för nu är det inte längre väninnan Elena som står för uppdateringarna. I sitt nya inlägg berättar hon om sin senaste tid samtidigt som hon tackar för allt stöd.

”Det skall bli roligt att träffa alla mina kära läsare igen. Jag vill tacka för alla brev, mail och hälsningar på Facebook, jag fått under min bortavaro. Jag har blivit intervjuad av olika tidningar och Cancerfonden senaste månaden, det var trevligt. Jag har varit och fått manikyr och varit hos frissan. Man måste ju hålla sig fit for fight”.

Vidare låter hon meddela att hon fått en ny vän som hon nyligen var och fikade med i Stockholm city.

”Jag har nyligen åkt över guldbron tillsammans med min vän Ingela. Vi firade med att gå på kafé i stan. Nästa vecka ska vi på nya äventyr. Återkommer om det”, avslutar hon samtidigt som hon önskar alla en fin helg.

dagny

Dagny Carlsson är förtjust i champagne (mousserande vin), här skålades det under hennes 106-årsdag!

Dagny Carlsson skänker sin lägenhet till Cancerfonden – anledningen bakom

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
2:21

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(2:21)

Slå på ljud
Mest läst