Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Danska stjärnan kan ta över efter Johnny Depp

12 nov, 2020 
Johnny Depp har fått sparken från Fantastic beasts and where to find them, efter att ha förlorat ett förtalsmål mot The Sun i brittisk domstol.
Nu kan rollen som Gellert Grindelwald komma att tas över av danska favoriten Mads Mikkelsen, skriver People.
Samtidigt får Depp fullt betalt för filmen han bara hann spela in en scen till – 86 miljoner kronor.
Annons
6 feel good-filmer som finns på NetflixBrand logo
6 feel good-filmer som finns på Netflix

Johnny Depp, 57, har fått sparken från succéfilmerna Fantastic beast and where to find them, där han spelat den onda trollkarlen Gellert Grindelwald. Just nu håller man på att spela in den tredje filmen i filmserien, som utspelar sig i Harry Potter-universumet men långt före den blixtärrsprydda pojkens tid – därför är det viktigt att hitta en ersättare snabbt för skådespelaren.

Skådespelaren förlorade det förtalsmål han drivit mot den brittiska tidningen The Sun, efter att tidningen skrivit om honom som en hustrumisshandlare i relation med exfrun Amber Heard. Under rättegången lades det fram bevis för att The Sun hade grund att kalla Johnny Depp för hustrumisshandlare – något som nu alltså gör att han förlorar jobbet i Harry Potter-filmen.

Mads Mikkelsen kan ta över efter Johnny Depp

Nu skriver People att det kan bli den danska Hollywood-stjärnan Mads Mikkelsen som tar över rollen som Gellert Grindelwald i den tredje filmen i stället. Enligt tidningen är Hannibal-skådespelaren i tidiga samtal med filmbolaget för att axla rollen. Han blir då den tredje skådespelaren att spelar Grindelwald i filmserien – i den första filmen spelade Colin Farrell den onda trollkarlen i förklädnad.

Mads Mikkelsen.

Samtidigt som Johnny Depp blir av med jobbet som Gellert Grindelwald så går han långt ifrån lottlös – det är i stället hans kanske mest välbetalda jobb någonsin. Depp hade bara hunnit spela in en scen i filmen, men kommer nu ändå få fullt betalt för rollen, trots att han inte ens kommer vara med. Alltså går Depp därifrån med 86 miljoner kronor mer än innan.

Läs mer:Annons