Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför är Kate Middleton mer lik drottningen än prinsessan Diana

25 dec, 2020 
Det sägs att många män gifter sig med en kopia av deras mamma – men det verkar inte stämma för prins William.
I stället är hustrun Kate Middleton mycket mer lik drottning Elizabeth, än den framlidna Diana enligt kungliga experter.
– Kate har mer gemensamt personlighetsmässigt med drottningen; inte extrovert men ganska säker på sig själv, med en kärlek till naturen och förmågan att skilja på saker, säger författaren Victoria Murphey.
Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

När prins William blev tillsammans med Kate Middleton var det många som försökte hitta likheter mellan henne och prinsens döda mamma, prinsessan Diana.

Men medan Diana var en utåtriktad prinsessa som ville ha uppskattning och uppmärksamhet, så ser kungliga experter mer likheter mellan Kate och drottning Elizabeth. Precis som drottningen är nämligen hertiginnan Kate mer introvert, saklig och naturkär.

– Jag har alltid tyckt att Kate har mer gemensamt personlighetsmässigt med drottningen; inte extrovert men ganska säker på sig själv, med en kärlek till naturen och förmågan att skilja på saker. Jag tror att hon förblir mer av en lagspelare än en ledare dock, och kanske mer av en lyssnare än en som pratar. Men jag tycker alla de här egenskaperna passar bra för både hennes nuvarande och framtida roll, säger Victoria Murphey, som skrivit böcker om kungahuset, till Yahoo UK.

Kate Middletons utveckling efter att ha blivit mamma

Sedan hon blev en del av kungahuset har Kate Middleton utvecklats till att bli mer handlingskraftig och ta mer initiativ än hon gjorde innan.

Annons

– Det råder inget tvivel om att Kates självförtroende har vuxit ordentligt sedan hon blev en medlem i den kungliga familjen. I början var hon väldigt mån om att lära sig hur det fungerade och vill ha guidning från andra kring vad hon skulle göra, och det kände man. Men gradvis har hon tagit mer initiativ och det känns mer som att hon är en drivande kraft nu gällande vilka typer av uppdrag hon och William tar på sig.

Angela Levin är en annan kunglig expert som skrivit böcker om kungahuset. Hon tror att Kates mammaroll har hjälpt henne att navigera i allt som hör kungahuset till.

– Jag tror att hon har ökat i självförtroende allt eftersom tiden har gått. Hon är en perfektionist som vill göra rätt, och har varit nervös över att göra fel. Nu när hon kan sammanhanget bättre är hon mer avslappnad. Jag tror också att bli mamma har påverkat henne mycket i hur hon hanterar livet som kunglig.

Läs mer:

Annons