Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Camilla Läckberg och Simon Sköld berättar varför de går i parterapi

14 dec, 2020 
AvAngelica Hedlund
FotografTT
Simon Sköld, Camilla Läckberg
Camilla Läckberg och maken Simon Sköld har gått i parterapi.
Nu berättar de om anledningen till beslutet.
– Vi gjorde det i förebyggande syfte, säger Camilla.
Annons
Camilla Läckberg – om mammarollen och relationernaBrand logo
Camilla Läckberg – om mammarollen och relationerna

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 46, är högaktuell med sin kriminaldrama-serie Lyckoviken. Serien har blivit mycket populär och nu väntar tittarna med spänning på en andra säsong.

Camilla och maken Simon Sköld, 33, har varit ett par under flera års tid och gifta sedan 2017. Det var under en hemlig ceremoni på landet som paret sa ja till varandra, men bara någon vecka senare tog de tag i saken även juridiskt och gifte sig i Svenska kyrkan i New York.

De äkta makarna har den fyraåriga dottern Polly tillsammans. Men Camilla har även barnen Meja, Wille, och Charlie från tidigare förhållanden.

Camilla och Simon går i parterapi

Trots att kärleken är stark mellan Camilla och Simon och de har mycket gemensamt, så finns det också en del saker som gör dem väldigt olika. En anledning är givetvis åldersskillnaden, men också att Camilla redan hade barn från tidigare, till skillnad från Simon.

När paret gästade podden Sårbar och Superstark berättade de om sin relation och dess utmaningar. Utmaningarna i förhållandet har gjort att de valde att börja gå i parterapi och nu berättar de om anledningen till varför de gjorde det.

Annons

– Vi gjorde det i förebyggande syfte för att vi insåg att vi är två rätt så olika människor. Vi är lika på många sätt men också väldigt olika på många sätt, säger Camilla i podden.

Kommunikationen funkar inte

Hon säger också att det är kommunikationen mellan dem som var det svåra.

– Vi märkte att vi hade svårt att kommunicera när vi krockade. Då sa vi att ”ska vi lära oss det då?”. Då gick båda var och en för sig hos terapeuten Yvonne Brokvist, men även båda två tillsammans. Och just det upplägget tyckte jag var fantastiskt, fortsätter hon.

Och det är just kommunikationen som skapar missförstånd mellan paret. Nu berättar Simon att bråken handlar oftast om att de ser saker på olika sätt.

– Du (Camilla Läckberg) har en grej där du ofta lägger det på hög. Ofta börjar vi bråka om något jättebanalt eller jättelitet, fast det fanns något där bakom. Och jag ignorerar ju allting och försöker bara sopa det under mattan. Då blir det att jag tycker att ”du kan inte bli arg för det här” och så blir det ”det här då”. Och så blir det lite pajkastning. Men vi har blivit bättre och vi försöker också ibland bara fråga varandra om allt är bra och om det är något vi behöver prata om, förklarar Simon.

LÄS MER:

Annons