Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför känner du igen Frida Green från Melodifestivalen 2021

10 feb, 2021 
AvElin Jonsson
FotografInstagram
I helgen kliver hon upp på Melodifestivalen-scenen och river av sitt musikaliska bidrag The Silence. Men många av er känner kanske igen Frida Green sedan tidigare, här är anledningen!
Annons
Christer Björkman om att ta Mello till USABrand logo
Christer Björkman om att ta Mello till USA

Frida Green är en av artisterna som tävlar i den andra deltävlingen av årets upplaga av den stora schlagertävlingen Melodifestivalen! Frida Green kommer att tävla med nya låten The Silence, skriven av bland andra ett annat välbekant Mello-ansikte – nämligen Anna Bergendahl.

Frida Green tävlade i Talang 2018

Men det är inte första gången vi ser artisten Frida Green på bästa sändningstid, nej nej. För tre år sedan såg vi henne nämligen i TV4 när hon tävlade i Talang där hon charmade juryn med sin version av pop-dängan Chandelier av artisten Sia. Där gjorde hon succé men dessvärre tog hennes musikaliska talang henne inte vidare till finalen.

(Fun fact: Samma år som hon tävlade i Talang – stod även Frida Green i kassan i en matbutik i Ystad, så det kan även vara härifrån man känner igen denna sångfågel.)

Frida Green tävlade även i Idol 2020

Men Frida Green gav inte upp hoppet för det, för bara två år senare 2020, klev hon in i ännu ett musiktävlings-program TV4 – nämligen Idol. Men även där gick hon bet på finalen när hon åkte ut strax innan kvalveckan. Frida Green som vanligen sjöng på skånska försökte stajla med lite stockholmska i sin version av Lisa Nilssons panglåt Varje gång jag ser dig, vilket juryn inte uppskattade.

Annons

– Juryns förklaring var att jag försvann i mängden, berättade Frida Green i TV4-programmet precis efter hon fått lämna tävlingen.

En tid efter utslagningen berättade Frida Green i Expressen att hon blev redigt arg när hon såg avsnittet på tv, trots att hon redan visste hur allt skulle gå.

– Jag har ju vetat om resultatet länge, men jag blev ändå förbannad när jag såg avsnittet, förklarade hon och fortsatte:

– Jag är nöjd med insatsen, jag tycker det är löjligt att det faller på en dialekt i en sång.

Frida Green uppträdde i Bingolotto 2020

Sedan kan det ju också vara så att tittarna känner igen Frida Green från ett annat sammanhäng än vad gäller musiktävlingar. För under 2020-2021 års uppesittarkväll med Bingolotto på TV4 var hon även där på plats för att bjuda tittarna (och programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg) på en liten trudelutt.

Melodifestivalen 2021 och Frida Greeen är taggad

På sin Instagram slår i allafall Frida Green fast att hon är omåttligt taggad på ännu en tävling. Denna gång den glittriga Mellon!

”Covidtest –check! Vi är enormt positiva till att alla i ”Team Frida Green” är negativa! Nu köööör vi!”

Foto: Instagram

LÄS MER:

Annons